Kilka zdań dla tych, którzy do tej pory nie mieli okazji uczestniczyć w tym koncercie
Jest to projekt poetycko-muzyczny ludzi chodzących po górach, w ramach którego w dużych polskich miastach wiosną i jesienią odbywa się szereg koncertów i festiwali piosenki poetyckiej pod wspólnym tytułem projektu.
Miłośnicy poezji i muzyki z górskich szlaków spotykają się by razem wspominać góry i śpiewać, śpiewać o górach…
Urodziłam się z takim defektem
że przez poezję trudno mi się przegryźć
Jednak gdy do słów pięknych dodana jest muzyka – nagle wszystko staje się proste, jasne i zrozumiałe…
Wtedy gdy jestem szczęśliwa, albo gdy jest mi byle jak sięgam po słowa i muzykę z górskiej „Krainy Łagodności” nic tak nie leczy mojej duszy jak te rytmy i rymy albo i bezrymia
Czasy studenckie mam już dawno za sobą
ale ciągle ciągnie mnie tam gdzie nadal przy watrze można usłyszeć stare pieśni i gotować na glinianym piecu.
Często wędrując wypatruję po miedzach Majstra Biedy, by podzielić się z nim chlebem, serem… rozglądam się po Bukowym Domu, figluję z Aniołami w Biesach lub Niskim, modlę się do Madonny Gór.
Jaki jest klimat i aura tych spotkań?
Właśnie taki, nic dodać, nic ująć…
Po kolejnych koncertach wydawane są płyty. Obecnie seria składa się z następujących płyt:
- W górach jest wszystko co kocham cz. I - "wg Jerzego Harasymowicza" (2002)
- W górach jest wszystko co kocham cz. II (2003)
- W górach jest wszystko co kocham cz. III (2004)
- W górach jest wszystko co kocham cz. IV - "Śladami poezji Wojtka Belona" (2005)
- W górach jest wszystko co kocham cz. V - "Miłość z gór" (2006)
- W górach jest wszystko co kocham cz. VI (2008)
- W górach jest wszystko co kocham cz. VII (2009)
Wydano również śpiewnik "W Górach jest wszystko co kocham” , który pozwala utwory śpiewane na koncertach ‘przysposobić” do górskiej wędrówki i posiadówki przy ognisku
Mam nadziję, że po koncercie będzie więcej chętnych osób, które podzielą się z nami wrażeniami

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz)