26

Odp: Rozpoznanie przed wiosennym zlotem

lowell79 napisał/a:

Ciekawe kogo Marcus powoła do komisji weryfikującej wiedzę wink

Jest paru mocnych kandydatów... Chyba czytałeś ten wątek wink:
http://www.beskidmaly.pl/pun/post1450.html#p1450
Jak go czytam to stwierdzam, że wysiadam jeszcze przed odjechaniem na pierwszy przystanek wink
Może jakiś mały casting? wink

Ostatnio edytowany przez piotr (2010-03-11 13:05:47)

Moje zdjęcia z gór i trochę wypocin: http://www.wierchy.org
inne galerie: https://profiles.google.com/10554231256 … 507/photos
Najlepszy środek transportu - własne nogi, na drugim miejscu dał bym rower, na kolejnych - całą resztę.

27

Ja myślę, że w Smutnej (pomimo wszystko) i Obiektywnej Komisji Kontroli Gier i Zakładów powinien zasiąść Marcus. Wszak to on jest prowodyrem tego całego zamieszania (czyt. I Oficjalnego Konkursu Wiedzy o Beskidzie Małym) tongue No chyba, że pytania do Konkursu przygotuje nam Ferdynans i ewentualnie zalakowaną kopertę z odpowiedziami, bo nie przypuszczam, aby ktokolwiek z forumowiczów potrafił poprawnie odpowiedzieć na wszystkie wink

Ostatnio edytowany przez darkheush (2010-03-11 13:11:15)

28

Dariusz Tlałka napisał/a:

Wiosenny zlot to już co innego. Wtedy będę mógł pobuszować w terenie big_smile Podobno ma być konkurs wiedzy o Beskidzie Małym, wątpie żebym to wygrał neutral Rozumie konkurs wiedzy o paprotnikach to wątpie żeby ktoś ze mną wygrał wink Oczywiście zdecyduje się na zlot pod warunkiem że mi nic nie wyskoczy.

Darku, konkurs zrobię/my na podstawie strony, przewodnika i mapy, nie będzie pytań bardzo szczegółowych, jedynie coś w deseń: "podaj różnicę wysokości między tym schroniskiem a miejscem I Jubileuszowego Zimowego Zlotu" ;-)
Bibliografię do pytań podam wcześniej, będzie dobrze.

http://mkarweta.vot.pl - szczyt łebdizajnu, stworzę każdemu za dwa piwa.

29

Mysle ze  wszelkie konkursy zmuszaja do czegos chocby przygotowania sie Ja  uwazam ze lepiej dac na luz i dobrze sie bawic Zeby tylko komus nie przyszło do głowy sprawdzac czy ktos nie jest na dopingu Jesli chodzi o wiedze o BM to cos tam wiem ale moja mocna strona jest cała sterta przewodników  pokazne segregatory z wycinkami z gazet na tematy górskie które zbieram od kilku lat i róznego rodzaju ksiazki na temat BM i nie tylko Sledze dyskusje na temat koszulek uwazam ze to dobry pomysł Pozostaje tekst mysle ze  powinien promowac nasze forum i wyrózniac nas jako grupe i wiele bym nie zmieniał tylko dał logo naszej strony np na plecach  duzy napis FORUM BESKID MAŁY a na piersi mały napis Twoją stroną  ewentualnie cos w stylu Zaloguj sie to tylko moje zdanie

Bez wycieczek,podróży,życie ludzkie upływa beztreściwie,nudno i szaro ,toteż one nie tylko urozmajcają,ale rzec można przedłużają nasze życie                             K.SOSNOWSKI

30

Ferdynans, z tego co mi wiadomo na dwóch tych oficjalnych zlotach forum beskidzkiego, czyli zlotach BESKIDolubów odbyły się takowe konkursy z wiedzy o Beskidach - ogólnej. Niestety nie było mi wtedy jeszcze dane uczestniczyć w tych zlotach ze względu na mój krótki staż na forum beskidzkim, ale wiem z opowiadań, że obydwa konkursy były przez zlotowiczów traktowane jako świetna zabawa, nie było atmosfery rywalizacji, choć każdy swoją karteczkę z testem wypełniał gdzieś w najdalszym kącie schroniska. A i nagrodą było nic innego jak uścisk dłoni Admina forum beskidzkiego i ....... podziw reszty zlotowiczów dla wiedzy zwycięzcy (nota bene dwukrotnie tego samego) wink

Odnośnie tego co piszesz, że "cos tam wiem ale moja mocna strona jest cała sterta przewodników  pokazne segregatory z wycinkami z gazet na tematy górskie które zbieram od kilku lat i róznego rodzaju ksiazki na temat BM i nie tylko", to życzę sobie jak i innym forumowiczom, abyśmy mogli korzystać w tej wiedzy przez długi, długi czas. wink

31

Proponuje pytania tendencyjne wink

32

Typu "dlaczego Joli podobał się >Avatar<?"? ;-))

Nie no, tak poważniej: wydumałem, że pytania będą w postaci testu zamkniętego, bo to będzie łatwo ocenić, co nieco z topografii, co nieco z historii, co nieco z biologii, ale (jak już pisałem) wszystko na podstawie strony, przewodnika i mapy.

33

Myślę, że nie zastąpioną wiedzę oferuje nasze forum wink

34

Marcus, jak by co to ja mogę przygotować zestaw pytań na miarę możliwości naszych forumowiczów i przesłać go mailem. Chcecie żeby było zabawnie, nie ma problema wink

35

Wczoraj z Kaprem na Festiwalu Slajdów Podróżniczych w Katowicach rozmawialiśmy na temat wiosennego zlotu forum. Chciałem Wam zaproponować integracyjny zlot dwóch forów e-beskidy i beskidu małego. Ponieważ maj jest miesiącem dość napiętym pod względem wyjazdów(długi weekend majowy, jeden zlot, drugi zlot... trzeci zlot tongue) i dość kosztownym w związku z tym proponuję wspólny podwójny zlot integracyjny w terminie 22 - 23 maj i miejsce najprawdopodobniej Beskid Śląsko - Morawski, choć do końca jeszcze nie wiadomo. Oczywiście jest to propozycja, co szanowne Grono Beskidu Małego na to powie? pozdrawiam angi

36

Witam

Ja jak napisał Angi był bym za bo w przeciwnym wypadku niestety Wiosenny zlot musiał bym odpuścić ponieważ w weekend majowy wybieram sie w Góry izerskie i na pewno bede dobierał jakieś dni urlopu co by groziło tym ze najwcześniej w domu był bym 4 maja i zaraz potem 8 jechać na zlot nie wyrobił bym czasowo jak i mój fundusz będzie dość uszczuplony a to jeszcze przed wypłatą
                                                                                                                                            Pozdrawiam

wszyscy razem jesteśmy jedną częścią istnienia, wszyscy razem jesteśmy jedną częścią zniszczenia

37

22-23 maja dla mnie też jest OK. Ale wolałbym jednak ten Mały... Angi, weź tam ponegocjuj, co? Nie godzi się, żebyśmy deptali inny Beskid niż Mały, no... ;-)

Darku: jak będziemy mieli jakieś szczegóły odnośnie terminu i miejsca to wtedy będziemy dalej myśleć nad konkursem :-)

38

Markus z małym tam raczej nie przejdzie na e-beskidach jest taka zasada każdy zlot w innym pasmie Beskidów a że nie wszystkie pasma zostały jeszcze ozlotowane tongue, a mały niestety już był tak wiec jest w ogóle nie brany w tym momencie pod uwagę

wszyscy razem jesteśmy jedną częścią istnienia, wszyscy razem jesteśmy jedną częścią zniszczenia

39

Z Małym na beskidzkim nie przejdzie na pewno. Co innego gdyby był to zlot BESKIDoczubów, ani BESKIDolubów, wtedy może.

40

Tak jak Darek pisał opcja ze zlotem beskidolubów w Beskidzie Małym nie przejdzie na 100%. Jeśli proponowana opcja nie przejdzie to niestety w terminie 8 - 9 maj raczej mnie w górach nie zobaczycie. Obiecałem już komuś, że pojedziemy w BŚM i raczej z danego słowa się nie wycofam. Druga sprawa nie wyrobie finansowo na 3 wyjazdy w maju, ponieważ planuje zakup nowego szkiełka  i czeka mnie spory wydatek. pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez angi (2010-03-19 13:48:27)

41

^^^
Nie zapomnjcie  Radegascie;) I tym w płynie i wykutym w kamieniu. BŚM jest przeuroczy.

42

Kris_61 byłem widziałem i piłem Radegasta smile

43

Nie powiem, miło byłoby połączyć dwa zloty, ale przypuszczam, że zlot w BŚM również może nie przejść. Ale zrobimy to demokratycznie na drodze deklaracji pod tym postem....

44

Może inaczej. Nie mamy jeszcze ustalonego na forum beskidzkim miejsca zlotu, jest sam termin 22 - 23 maj. Więc proponuje na razie sie wstrzymać od deklaracji. Wszystko ustalimy niebawem. pozdrowienia

45

Dobra Angi, czekamy! wink

46

Temat zlotu ucichł, więc proponuję go reaktywować. W jakich terminach jesteście skłonni się pojawić na zlocie, albo jaki termin Wam nie odpowiada w miesiącu maju?

47

W tym momencie wszystkie weekendy mi odpowiadają. Moim zdaniem lepiej nie robić tego na początku mają i chyba nie muszę wyjaśniać dlaczego wink. Jeżeli chodzi o miejsce to proponuję wrócić do pierwotnej lokalizacji (Chrobacza vel. Hrobacza) lub ewentualnie Gibasów.

Ostatnio edytowany przez piotr (2010-04-13 07:32:16)

Moje zdjęcia z gór i trochę wypocin: http://www.wierchy.org
inne galerie: https://profiles.google.com/10554231256 … 507/photos
Najlepszy środek transportu - własne nogi, na drugim miejscu dał bym rower, na kolejnych - całą resztę.

48

8/9 maj lub 15/16. Również jestem za Gibasami.

49

15/16 maj - wtedy mogę się gdzieś pojawić, ale Krakusy też mogłyby się pojawić tongue

50

(Chrobacza vel. Hrobacza) jak najbardziej, termin - nie wypowiadam się bo jak mnie wyślą w świat to i tak nic do powiedzenia nie będę miała. Mam więc nadzieję, że termin nie pokryje się z moją delegacją  smile, dostosuję się do tego co zadecydujecie wink

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach.
Ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach.
Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach,
Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz)
smile