Temat: Chyba najlepszy...

... od czasu przewodnika Pana Andrzeja Matuszczyka. Zakupiłem, owszem big_smile

Przewodnik Pana Radosława Trusia

2

Odp: Chyba najlepszy...

Potwierdzam,  obecnie najlepszy przewodnik na rynku! 350 stron o Beskidzie Małym! Prawdziwa skarbnica wiedzy...

Beskid Mały Radosław Truś

Radosław Truś - Beskid Mały

3

Ja również potwierdzam, iż przewodnik Trusia po Beskidzie Małym na obecne czasy godzien  jest poświęcenia uwagi

Dla chętnych którzy chcieli by choć po trochę zapoznać się z przewodnikiem polecam kliknąć na poniższy link

http://books.google.pl/books?id=_RDvOuQ … mp;f=false

4

Zajrzałem do przewodnika i przeczytałem kilka stron. Świetny - nawiązujacy do przewodników wydawanych przez PTTK Kraj. Opisane szczegółowo szlaki nawet rycinki z panoramkami smile Chyba będę musiał sobie go sprawić wink Mam tez wrażenie, że wstęp chyba trochę znajomy. Może z innych opracowań.

Brawa dla wydawcy.

5

Potwierdzam przewodnik Pana Radka...(jezu jak to dziwnie brzmi) Radka, bo znam go osobiście,  a przewodnik po Beskidzie M Małym jest bardzo dobry. No i wydany przez Rewasz. Ciekawostka przewodnik miał mieć ponad 500 stron, ale wydawca kazał okroić:D

Ostatnio edytowany przez angi (2010-02-03 10:44:10)

6

W sumie rynek dyktuje warunki, jak dla mnie przewodnik ten mógłby nawet podchodzić pod 1000 stron wink I tak jestem pozytywnie zaskoczony, że zawiera on około 350 stron!

7

Może taka prośba do p. Admina, by tak w tytule tematu dodac jeszcze i "mapy"?
Wielu forumowiczów twierdzi, że posiada opaśne bibliografie na temat BM. Może by się podzielili swymi 'skarbami' smile

Miło by tak wrócić wstecz pamięcią, jakie to mapy oprócz przewodników wydano w ręce turystów? Sam jestem ciekawy smile

8

Wczoraj zakupiłem ten właśnie przewodnik. Teraz czeka mnie miła i fascynująca lektura przy muzyce Michała Lorenca (jakoś po "Winie truskawkowym" się wkręciła). Na tą chwilę przeczytałem dopiero 90 stron i zwiedzałem myślami i... palcem po mapie ;p Świetny przewodnik.

9

no to teraz trzeba ten palec Belmondo na nogi zamienić ! big_smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

10

I w góry z nami ruszyć big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach.
Ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach.
Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach,
Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz)
smile

11

Włąśnie dzisiaj kupiłem sobie ten przewodnik na All... wink A 2h wcześniej kupiłem przewodnik Bieszczady tego samego wydawnictwa wink

"Nie uda się odnieść w życiu sukces, jeśli człowiek nie zaangażuje się w to całym sercem.To samo dotyczy sztuki przetrwania- ci którym udaje się wyjść z opresji, zawsze dają z siebie wszystko.Zarówno w życiu jak i w survivalu, jeżeli się łamiesz przegrywasz."Bear Grylls

Zapraszam do galerii : http://picasaweb.google.com/109029069602413014760

12

Rewasz dobre przewodniki wydaje Ja mam ich chyba całą serię Przynajmniej po Beskidach

----------------------------------------
W góry! w góry, miły bracie! Tam swoboda czeka na cię. Na szałase do pasterzy, Gdzie ze źródła woda bieży;
Gdzie się serce z sercem mierzy I w swobodę człowiek wierzy! Tutaj silniej świat oddycha, Tu się szczerzej człek uśmiecha,
Gdy się wiosną śmieją góry