AKCJA 6 czyli OSTATNI RAZ W TYM ROKU RAZEM PRZY KAPLICZCE 
Pozostało nam jeszcze trochę do zrobienia przy kapliczce, a synoptycy straszą już od jakiegoś czasu wcześniejszą zimą, dlatego chcielibyśmy dokończyć jeszcze w październiku prace przy dachu oraz sklepieniu kapliczki. Musimy również wstawić drzwi. Wypadałoby także podsumować jakoś ten rok wspólnych spotkań przy kapliczce
. Najlepiej chyba przy ognisku
.
W związku z tym, kolejną, prawdopodobnie ostatnią już akcję w tym roku planujemy na 22 -23 października. Mamy nadzieję, że pogoda nie spłata nam figla i uda się nam zabezpieczyć obiekt na zimę.
Od głównego dowodzącego – ufoka83 dowiedziałam się, że plan przewidziany na ten rok tj. zarówno zebranie funduszy na rozpoczęcie prac jak i samo ich przeprowadzenie, został wykonany
, za co w tym miejscu wszystkim, którzy w jakikolwiek sposób się do tego przyczynili – ogromnie DZIĘKUJEMY
.
To jednak jeszcze nie koniec prac. Pozostało dokończenie renowacji figury Chrystusa, oraz malowanie kapliczki wewnątrz. Z tymi pracami, ze względu na nie sprzyjającą już pogodę, będziemy musieli poczekać do następnego roku.
ZAPRASZAMY więc 22-23 października wszystkich chętnych do pomocy i wspólnego świętowania tego, co do tej pory udało się wykonać. 
I tak :
Zbiórka tradycyjnie przy chacie Stacha.
PROPONOWANY PLAN DO WYKONANIA
1. Dokończenie prac malarskich na dachu.
2. Prace przy sklepieniu kapliczki.
3. Założenie drzwi.
Prosimy osoby chętne popracować przy kapliczce o zabranie ze sobą tego co uważają, że może im się przy wyżej wymienionych pracach przydać np. rękawiczek.

Z noclegu można skorzystać u Stacha. Prosimy jednak o podanie chęci pozostania na noc, ponieważ noclegi muszą być odpowiednio wcześniej zarezerwowane.
Ostatecznie swoją obecność prosimy potwierdzić do środy 19.10.2011 r.
Na wieczorne spotkanie prosimy zabrać ze sobą coś na ognisko, coś do grania, śpiewania i przede wszystkim dużo DOBREGO HUMORU !!! 
Do zobaczenia za cztery tygodnie na Gibasach ! 
Nowe informacje ( jeśli się pojawią ) będą dopisywane do tego posta . Prosimy o jego śledzenie !
Ostatnio edytowany przez nena (2011-09-26 20:11:44)
"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej" /E. Stachura/