Ferdynans, z tego co mi wiadomo na dwóch tych oficjalnych zlotach forum beskidzkiego, czyli zlotach BESKIDolubów odbyły się takowe konkursy z wiedzy o Beskidach - ogólnej. Niestety nie było mi wtedy jeszcze dane uczestniczyć w tych zlotach ze względu na mój krótki staż na forum beskidzkim, ale wiem z opowiadań, że obydwa konkursy były przez zlotowiczów traktowane jako świetna zabawa, nie było atmosfery rywalizacji, choć każdy swoją karteczkę z testem wypełniał gdzieś w najdalszym kącie schroniska. A i nagrodą było nic innego jak uścisk dłoni Admina forum beskidzkiego i ....... podziw reszty zlotowiczów dla wiedzy zwycięzcy (nota bene dwukrotnie tego samego) 
Odnośnie tego co piszesz, że "cos tam wiem ale moja mocna strona jest cała sterta przewodników pokazne segregatory z wycinkami z gazet na tematy górskie które zbieram od kilku lat i róznego rodzaju ksiazki na temat BM i nie tylko", to życzę sobie jak i innym forumowiczom, abyśmy mogli korzystać w tej wiedzy przez długi, długi czas. 
"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach