Temat: IV Koncert Noworocznyw Kukowie

Kuków Remiza OSP, 22.01 start godz. 16.00 smile

2

Odp: IV Koncert Noworocznyw Kukowie

.... ale kiedy ten start? w niedzielę?  hmm

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

3

ups. mój błąd, poprawione już:)
http://kukow.pl/index.php?go=koncertnoworoczny

4

O kurcze blaszka.... ja na zimowym biwaku  hmm   - no cóż cała nadzieja w Krakusie, ze nam jakąś relację przedstawi  smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

5

Witam, jak nie zasypie drogi, to będę!

6

Koncert Noworoczny 2012 Orkiestry Dętej Gminy Stryszawa przeszedł do historii. W dniu dzisiejszym, w budynku Ochotniczej Straży Pożarnej w Kukowie można było wysłuchać melodie związane z kulturą regionalną i tradycją góralską. Nie zabrakło utworów popularnych i rozrywkowych. Orkiestrą kierował kapelmistrz Krzysztof Górski. Było miło i przyjemnie. Spotkanie za rok.

http://www.beskidmaly.pl/pun/extensions/hcs_image_uploader/uploads/10000/8000/18215/thumb/p16k3fai1n1rbc1lnq1u9h10j41phl1.jpg

7

Mniej więcej w tym czasie schodziliśmy z Piotrem do Kukowa, ale stroje nasze, plecaki i inne szpeje nie uprawniały nas do wizyty na Koncercie Noworocznym - więc tak jak napisałeś Krakusie - następne spotkanie - na koncercie za rok  smile

8

Beskid Mały dla jednych to sala koncertowa dla innych, no właśnie - bezdroża i zasypane ścieżki Beskidów. Dla tych co nie starcza kondycji wybierają coś dla duszy, dla prężnych i posiadających duży zapas sił witalnych - coś dla ciała i tężyzny. Uzupełniając informację o wczorajszym koncercie dopowiem Jolu, że orkiestra przedstawiła nowy program, nowe twarze, jeszcze bardziej się odmłodziła, i prawdę mówiąc straciła trochę na regionalizmie. Były różne utwory, często oderwane od tej ziemi. Było dużo utworów łatwych, bez zaangażowania. Były za to ładne, nowe stroje i nowe, ładne buzie. Mam nadzieję, że na przyszły rok o tej samej porze usłyszymy coś bardziej porywającego. Piszę dlatego, abyś Jolu nie żałowała tegorocznego wyboru.

9

Oj tam Krakus. Widzę, że klarnecistka i flecistka na tym zdjęciu mają bardzo zgrabne nogi, więc poza przyjemnością akustyczną była też natury wizualnej  big_smile Jolu, czemuś mi nie przypomniała, że mamy się zatrzymać w Kukowie na koncert?

Ostatnio edytowany przez piotr (2012-01-23 14:59:59)

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

10

piotr napisał/a:

(...)Jolu, czemuś mi nie przypomniała, że mamy się zatrzymać w Kukowie na koncert?

... bo byłam taka szczęśliwa, że usłużny kierowca zatrzymał się miedzy przystankami, że na nic już nie zważałam  wink - wiesz jak było z transportem  hmm w niedziele martwy sezon  wink  lol

Krakusie tak to ze zmianami bywa, czasem wychodzą na lepsze, czasami zaś nie  - czas pokaże jak będzie tym razem  hmm