Temat: Wycieczka rowerem przez Beskid Mały
Ponieważ wywiązała się tutaj taka dyskusja, więc jak w temacie, chciałbym zrobić sondę ile osób i kiedy byłoby chętnych na taki nietypowy wypad.
Moje oczekiwania:
1) drogi bite lub asfaltowe (ze względu na to, że posiadam obecnie jedynie rower typu trekkingowego, z bagażnikiem i błotnikami odpadają wszelkie off-roadowe trasy, które nadają się pod MTB, Downhill, górale itp.),
2) fajna trasa gdzieś w rejonie BM (jestem otwarty na propozycje), na razie raczej nie Beskid Żywiecki lub Śląski, choć w przyszłości mogą być i one, bo muszę jeszcze dojechać na miejsce z Krakowa, a wolałbym nie korzystać w tym celu z usług PKP, bo raz że jakoś nie wypada, a dwa sami wiecie jaka jest nasza kolej...
3) Jeżli chodzi o termin w tym momencie odpada 19 maja, 26 maja (MK wie dlaczego ), 10 czerwca, bo jest Jurajski półmaraton, na który już się zapisałem i nie ma odwrotu
i większość sierpnia, bo planuję wtedy dłuższy urlop. Reszta (na razie) wolna (mogę też dorzucić z jeden dzień do weekendu). Rzućcie jakimś terminem...
Moje możliwości: rower, lekki 2-os. namiot, nadający się na rower, kuchenka z palnikiem, kocher, mapa BM i raczej dobra kondycja (aha nie boję się deszczu - jeżeli nie jest ciągły, także śniegu, zimna - mam pewne doświadczenie w zimowym jeżdżeniu na rowerze) Ahoj!
P.S. Usunąłem wcześniejszy temat, bo ankieta "sypała" możliwość jego edycji. Zobaczę co będzie teraz
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa