MF napisał/a:Obrzucanie się wulgaryzmami czy agresja nie przyniesie nic dobrego (przypuszczam, że druga strona też nie przebiera w słowach).
No niestety nie. Cytat ze strony stopquadom.pl:
STOP wandalom
"Na tej samej stronie http://www.atvkielce.pl/ statut Kieleckiego Stowarzyszenia Quadów ATV Kielce:
http://www.atvkielce.pl/media/statut/st … ce.rtf.pdf
w nim:
ROZDZIAŁ II Cele Stowarzyszenia i sposoby ich realizacji
w nim szczytny cel, cytuję:
"Rozwijanie wśród osób uprawiających sport i turystykę na pojazdach czterokołowych kultury jazdy i zasad ekologii."
Jak się ma do tego umawianie się na jazdy po obszarze Natura 2000, jakim jest Pustynia Błędowska, albo stwierdzenia o jeżdżeniu w lasach na dziko???
Co na to wszystko Zarząd Kieleckiego Stowarzyszenia Quadów ATV Kielce???
Co innego szczytna teoria, a co innego praktyka???
Bo tak w ogóle quadowy, czy crossowy, czy terenówkowy off-road to zaprzeczenie ekologii .....
Więc jak można pisać o rozwijaniu wśród osób uprawiających sport i turystykę na pojazdach czterokołowych kultury jazdy i zasad ekologii .....
:-("
i odpowiedź:
atv
"Dawno sie tak nie usmialem. Przepraszam , ze tak pisze ,no bo przeciez z ludzi uposledzonych nie nalezy sie smiac. Mozna wam tylko wspolczuc.
Natura2000 zdefiniuje wam. Naturalnie mamy was w du*** a ta cyfra okresla ilekroc mozecie nas cmoknac w w/w miejsce."
Głębia polemiki wręcz powala 
Źródło -->> tutaj <<--
Czy nie kierujemy się stereotypami oceniając motocyklistów?
Tak, kieruję się stereotypami, w których off-roadowcy mnie sami skutecznie utwierdzili. Aczkolwiek nie twierdzę, że nie ma wśród nich ludzi kochających przyrodę. Być może są, ale ja takiego na razie na swoich ścieżkach nie spotkałem 
Ale pamiętajmy, że oni tak chcą spędzać wolny czas.
Pamiętajmy również, że wjeżdżając do lasu, na szlak, na tereny (nieraz o zgrozo chronione!!!), po prostu łamią obowiązujące w tym kraju prawo!!! Wybacz. Aby spędzać swój wolny czas jak chcą, mają do tego celu specjalnie wybudowane tory. Nie muszą łamać prawa, ale co to za frajda pojeździć po legalnym, sztucznym torze. Prawda???
Krótko, dla mnie jest to wojna. Oczywiście prowadzona z wykorzystaniem tylko i wyłącznie legalnych środków. Daleki jestem od rozwieszania linek między drzewami.
Ostatnio edytowany przez darkheush (2010-05-11 12:44:37)
"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach