Temat: [foto] Potrójna z Porąbki.
Na rozgrzewkę, na początek sezonu (choć kto wie, może jeszcze w maju będzie śniegu po pas?)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Na rozgrzewkę, na początek sezonu (choć kto wie, może jeszcze w maju będzie śniegu po pas?)
Niezła rozgrzewka- aż strach myśleć jakie będzie zakończenie sezonu....
Niektórzy mówią, że sezon wcale się nie skończył Niezła trasa!!!
Od problemu do problemu Uhahałam się
No cóż, dla mnie się skończył na chwilę w górach, ale niżej - jeździłem cały czas
A piszę że rozgrzewka, bo przecież duża część z tej wycieczki to zjazd asfaltem z Beskidu Targanickiego do Porąbki.
Jak rozumiem kierunek był Porąbka - Wielka Puszcza - Kocierz - Potrójna - Złota Góra - Porąbka, czy na odwrót?
Ostatnio edytowany przez bielsko (2014-03-13 21:15:49)
Na odwrót.
Ale masz rację, muszę jakieś strzałki zacząć dorysowywać, będzie wszystko jasne od razu.
Z Targanic na Jawornicę to niezbyt dobra opcja na rower...
Tamtędy to człowiek się namęczy, żeby zjechać - a wjazd jest wykluczony.
---
Jak wygląda podjazd zielonym szlakiem z Porąbki na masyw Bukowskiego Gronia? W całości da się podjechać, czy są jakieś odcinki "z buta"?
Ostatnio edytowany przez bielsko (2014-03-26 18:48:37)
Weź, przestań, po to się jedzie w góry żeby się zmęczyć, pchanie też jest potrzebne
A ta Jawornica nie taka straszna, tylko początek jest do pchania a potem piękna walka w siodle - w dodatku jeden z ostatnich kawałków szlaku w Beskidzie Małym, gdzie jeszcze nigdy moja opona ani noga nie stanęła, wiec musiałem to zaliczyć
Co do Bukowskiego Gronia - do zrobienia. Ale po prostu jedź, a nie zastanawiaj się... Nie ubędzie cię, jak trochę popchasz.
Ostatnio edytowany przez bans (2014-03-27 10:21:35)
Akurat Bukowski groń, a właściwie zielony szlak pod szczytem robiłem z drugiej strony i od )(Targanickiej do wielkiej Puszczy jest cały do przejechania. A na Jawornicy też moja opona nie była głównie dlatego, że wygodnie można wjechać i zjechać tylko z kierunku Potrójnej więc trzebaby jeden odcinek pokonywać dwukrotnie, czego nie lubię. Znacie może jakieś alternatywne i wygodne ścieżki na Jawornicę z Targanic?
Ja proponuję inny wariant tej drogi - sprawdzany kilka razy w praktyce Zdecydowanie polecam.
W drodze powrotnej, aby zrobić pełną ósemkę (nie dublować żadnego fragmentu) można zjechać zielonym szlakiem z Przełęczy Bujakowskiej do Porąbki.
Ostatnio edytowany przez bielsko (2014-05-14 22:39:20)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.021 sekund, wykonano 11 zapytań ]