Odp: Warunki na szlakach
A śniega dużo? SMS-owałem ze Staskiem to pisał, że śniegu po nabiał.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 23 24 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A śniega dużo? SMS-owałem ze Staskiem to pisał, że śniegu po nabiał.
Jak się chodzi po szlakach?
Kris_61: ja wiem tyle, że czerwony z Żaru na wschód przedeptany, zielony koło Staszka w kierunku zachodnim zawalony śniegiem, cytuję, "po cztery litery".
Ja dzisiaj szedłem zielonym z Muchrza na Jaworzynę (GJPII) i potem niebieskim do Ponikwi.
Ludzi na całej trasie 8 Bardzo zle się chodzi. Śnieg bardzo mokry ale w słoneczku było super miejscami
W środę można spodziewać się śniegu. Znów nam zasypie szlaki
Hm czy to potwierdzone informacje ze maja byc opady jakies ?:)
Hm czy to potwierdzone informacje ze maja byc opady jakies ?:)
Prognoza ICM rzadko się myli
Ktos ma info jaka pogoda w BM ?;)
Wczoraj wiało i cały dzień padał deszcz, a po południu przeszła konkretna burza. A dzisiaj od rana pada śnieg
Ok dzieki;) pytam bo umnie z 10 cm spadlo.A wie ktos jak wyglada sytuacja w okolicach Andrychowa??
Ok dzieki;) pytam bo umnie z 10 cm spadlo.A wie ktos jak wyglada sytuacja w okolicach Andrychowa??
Do południa padał mokry śnieg, dlatego w dolinie szybko stopniał. W górach zapewne nieco więcej, ale nie żeby myślę diametralnie zmieniła się sytuacja odnośnie jego grubości. Obecnie nie pada i nie wieje. U mnie jest +3 stopnie na termometrze. Z prognozy icm-u wygląda, że jutro i pojutrze ma być podobnie.
Ok prosze o info jak spadnie z 10 cm sniegu to sobie wyskocze polazic;)
U mnie na 400m npm spadło dzisiaj ok.5cm,teraz leci już mokry i jest +2 ,wyżej zapewne będzie z 10 świeżego.
Jak tam na szlakach bo podobno Zakopane , Zawoja zasypane.
W okolicach Andrychowa nieco wczoraj w nocy poprószyło, ale śnieg mokry więc szybko schodzi, jest dużo wilgoci w powietrzu, Groń JP II cały czas we mgle. Rano było bardzo mgliście. U mnie jest teraz + 3,5 stopnia na termometrze.
Cześć, ktoś się orientuje ile śniegu na szlakach z Leskowca na Potórjną lub w stronę Gancarza i Andrychowa zielonym szlakiem?
Stawiam że będzie średnio z 30 cm i mokry
Jaka sytuacja ?:)
Gadałem wczoraj ze schroniskiem na Magurce. Szlaki w okolicy przedeptane, ale zaśnieżone.
Nie wiem jak w terenie, ale patrząc z okna widzę, że śnieg znika ze zboczy.
W rejonach Magurki śnieg można spotkać na północnych stokach. Pod schroniskiem wiosna. W drodze na Czupel krótkie odcinki w śniegu.
To zimne i białe niknie w oczach. W Jagódkach zaczął się wysyp fioletków. Na szczycie Leskowca mieliśmy w sobotę z Towarzyszem Złoniemiłem wiosnę. Kwitną lepiężniki, podbiały, przebiśniegi... Cud, miód i orzeszki Do tego widok na ośnieżoną Królową i Pilsko.
Na zejściu do Czartaka umiarkowane błoto, ale co się dziwić skoro leżał tam miesiąc temu metr śniegu
Ostatnio edytowany przez darkheush (2015-04-13 17:02:31)
Kwitną lepiężniki, podbiały, przebiśniegi... Cud, miód i orzeszki
żywce, śledziennice, zawilce, ziarnopłony - sporo ich Brakowało już nam tego
!
Ahoj
Jak ram warun? Śnieg zlazł z gór w końcu? Był ktoś ostatnio w okolicy? W weekend się wybieram z Łodygowic przez Magurkę, Chrobaczą, Żar, Potrójną do Suchej
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 23 24 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.047 sekund, wykonano 11 zapytań ]