1

Temat: Elektrownia Porąbka-Żar

Witam!

Swoistą ciekawostką Beskidu Małego jest szczytowo-pompowa Elektrownia Porąbka-Żar. Jak wieść niesie, elektrownię można zwiedzać, jednak trzeba wchodzić z grupą. Chciałem zapytać w związku z tym, czy znajdzie się grupa (;-) ) do zwiedzenia elektrowni? Jestem skłonny podjąć się organizacji, szczególnie że będę w to wciągał pewnie ekipę z kursu przewodnickiego.

2

Odp: Elektrownia Porąbka-Żar

Ja kiedyś zwiedzałem (jeszcze w technikum) elektrownię, ale zbyt wiele nie pamiętam... takie czasy były, że się o tym zbytnio nie myślało... Ale pomysł ciekawy wink

3

Ja się tam wybieram w najbliższym czasie,ale w kwestii czysto biznesowej smile Jeśli chodzi o wycieczkę "turystyczną", to i tak się pisze !!

4

A panowie tak sami, czy z kobietyma? Bo bym liczył pięć osób chętniej ;-)

5

Zależy od terminu, ale być może +1 smile

6

no ja byłem tam kilka razy

----------------------------------------
W góry! w góry, miły bracie! Tam swoboda czeka na cię. Na szałase do pasterzy, Gdzie ze źródła woda bieży;
Gdzie się serce z sercem mierzy I w swobodę człowiek wierzy! Tutaj silniej świat oddycha, Tu się szczerzej człek uśmiecha,
Gdy się wiosną śmieją góry

7

baca, ale to nie szkodzi. Możemy potem skoczyć zrobić jakiegoś bronka w Międzybrodziu i dopiero udawać się dodom. ;-)
W ogóle to mam pomysł na taki lekko (post)industrialny dzień: rzucić okiem z bliska na Stalownik, przejść do Elektrowni Porąbka-Żar, a potem jeszcze iść w Kozubnik przez Żar.

8

Pupa blada, że tak powiem. Dzwoniłem dzisiaj do elektrowni, niestety ze względu na remont jest wstrzymane zwiedzanie elektrowni do października, a co będzie w październiku to pani nie potrafiła mi powiedzieć. :-(

9

ale kulpa To nici marcus z twojego planu do jesieni

----------------------------------------
W góry! w góry, miły bracie! Tam swoboda czeka na cię. Na szałase do pasterzy, Gdzie ze źródła woda bieży;
Gdzie się serce z sercem mierzy I w swobodę człowiek wierzy! Tutaj silniej świat oddycha, Tu się szczerzej człek uśmiecha,
Gdy się wiosną śmieją góry

10

No to rzeczywiście porażka...