Temat: Stan szlaków w BM
Nie wiecie czy czerwony szlak z Żarnówki Małej na Żar jest otwarty? Planuję rodzinną wycieczkę nowymi szlakmi wokół Miedzybrodzia Żywieckiego z uwzględnieniem komunikacji zbiorowej ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie wiecie czy czerwony szlak z Żarnówki Małej na Żar jest otwarty? Planuję rodzinną wycieczkę nowymi szlakmi wokół Miedzybrodzia Żywieckiego z uwzględnieniem komunikacji zbiorowej ![]()
Oficjalnie jest zamknięty. Chłopaki idąc nim wczoraj dały taki komentarz: " Tak, udało nam się przejść tamtędy, trochę ślisko i stromo na tym osuwisku, ale najgorsze było dalsze podejście na Żar."
Od innych wiem, że osuwisko ma miejscami 2m głebokości. Więc z dzieciakami chyba nie warto ryzykować. Podeślę linka do fotek na PV
^^
Dzięki.
To rzeczywiście sobie podaruję.
no ja schodziłem z żaru czerwonym i spoko ale z dzieciakami bym się nie brał
no ja schodziłem z żaru czerwonym i spoko ale z dzieciakami bym się nie brał
Jeśli chodzi o zejście z Żaru, to nastapił uskok od 1,5 - 2 m. Zależy w którym miejscu. Na szlaku czerwonym porzucane są gałęzie, dzięki którym łatwiej jest pokonć ten uskok.
Oto fakty
![]()
Cały ten grzbiet odchodzący od Żaru nazywano Kozubnik, teraz sie mówi, że to ramie Żaru. A jak jest naprawdę? ![]()
Najgorzej wygląda całe osiedle dpomków letniskowych.
Chciałbym jeszcze zwrócic uwagę na kiepski stan szlaku zielonego z Czernichowa do Łodygowic, przechodzącego przez Przyszop. Właśnie na grzbietowej części Przyszopu, na odcinku ok 1 km. jest ciężko przejść, z uwagi na powywracane drzewa zalegające na szlaku. Nie wieczm, czy jakiś churagan tamtędy przeszedł? Po za tym w żadnym innym miejscu na wykroty się nie natknąłem.
Tyko teraz do kogo należy drzewostan i las? Albo prywatny, albo LP.
W końcu pojawiły się zdjęcia z tej okolicy, dzięki Kris_61
Wiesz kris
Taki stan był na 25 maja 2010

Wydaje mi się, że od tego czasu niewiele się zmieniło
(...)
Chciałbym jeszcze zwrócic uwagę na kiepski stan szlaku zielonego z Czernichowa do Łodygowic, przechodzącego przez Przyszop. Właśnie na grzbietowej części Przyszopu, na odcinku ok 1 km. jest ciężko przejść, z uwagi na powywracane drzewa zalegające na szlaku. Nie wieczm, czy jakiś churagan tamtędy przeszedł? Po za tym w żadnym innym miejscu na wykroty się nie natknąłem.
Tyko teraz do kogo należy drzewostan i las? Albo prywatny, albo LP.
Ten szlak (Czernichów-Łodygowice-zielony) ma pod opieką PTTK Żywiec.
kris_61 napisał/a:(...)
Tyko teraz do kogo należy drzewostan i las? Albo prywatny, albo LP.Ten szlak (Czernichów-Łodygowice-zielony) ma pod opieką PTTK Żywiec.
W takim razie widać wielką różnicę w zagospodarowaniu i dbałości szlaków
Oczywiście na plus dla Wadowic. ![]()
Ostatnio edytowany przez kris_61 (2010-10-19 12:22:09)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.041 sekund, wykonano 11 zapytań ]