Odp: Zgadnij, co to jest / gdzie to jest ?
Porąbka Wielka Puszcza?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 244 245 246 247 248 … 258 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Porąbka Wielka Puszcza?
no dobra na ul. Polna Wielka Puszcza
pod Małą Bukowa
Ostatnio edytowany przez kisiel (2018-01-12 16:45:35)
Bravo Kisiel , punkt oczywiście dla MF.
198 - sprocket73
142,5 - kisiel
70,5 - Cyberniok
69,5 - jolanta
65,5 - nena
64 - Gustek
55,5 - Eugeniusz Kępiński
43,5 - baca
43 - MF
28,5 - Darek Tlałka
22 - darkheush
19,5 - MK
19,0 - Tomrod, tomkos
18,5 - łysy z łysiny
17,5 - rufi, Bisqp
17 – Karo
12,5 - harnaś wołoski
11,5 - 740715
11 - mały pikuś
10 - bcFan
8,5 - Staszek
7 - teksanski
6,5 - Miluś, lowell79, Klimek
5,5 - Skorpion
5 - Macieks
4,5 - marekk500
4 - kruwad
3,5 - jardo
3 - cwiartka11
2,5 - wizjoner, kris_61
1,5 - Janusz
1 - Inga, Paweł, piotr, jasiomateuszek
Bardzo ładna dzwonnica, stara, ale gdzieś w mało uczęszczanym miejscu, chyba trudna zagadka. Podane powyżej są w Internecie, to nie ta. Przy prawym marginesie, w dużym powiększeniu coś widać.
Nawet ogłoszony konkurs fotograficzny związany z projektem “Nasze Loreto – ogólnopolski szlak kaplic loretańskich”
nie wymienia tej dzwonnicy w Porąbce - Wielkiej Puszczy .
Źródło: http://zywiecinfo.pl/kultura/item/5109- … loretanska
1) Czernichów, gm. Czernichów, woj. śląskie 2) Czernichów – Kremple, gm. Czernichów, woj. śląskie 3) Międzybrodzie Żywieckie – Żar, gm. Czernichów, woj. śląskie 4) Las, gm. Ślemień, woj. śląskie 5) Żabnica, gm. Węgierska Górka, woj. śląskie 6) Sól, gm. Rajcza, woj. śląskie 7) Szare, gm. Milówka, woj. śląskie 8) Nieledwia, gm. Milówka, woj. śląskie 9) Sienna, gm. Lipowa, woj. śląskie 10) Bierna, gm. Łodygowice, woj. śląskie 11) Koszarawa – Bystra, gm. Koszarawa, woj. śląskie 12) Baczyn, gm. Budzów, woj. małopolskie 13) Stryszawa: Roztoki i Wsiórz, gm. Stryszawa, woj. małopolskie 14) Grzechynia, gm. Maków Podhalański, woj. małopolskie 15) Zawoja – Czatoża i Gołynia, gm. Zawoja, woj. małopolskie 16) Sidzina, gm. Bystra-Sidzina, woj. małopolskie 17) Lipnica Wielka: Murowanica, Skoczyki, Przywarówka i Kiczory, gm. Lipnica Wielka, woj. małopolskie 18) Lipnica Mała, gm. Jabłonka, woj. małopolskie 19) Zubrzyca Dolna, gm. Jabłonka, woj. małopolskie 20) Jabłonka, gm. Jabłonka, woj. małopolskie 21) Danielki, gm. Jabłonka, woj. małopolskie 22) Harkabuz - Możdżeniówka, gm. Raba Wyżna, woj. małopolskie 23) Bańska Wyżna, gm. Szaflary, woj. małopolskie 24) Łapszanka (przełęcz), gm. Łapsze Niżne, woj. małopolskie 25) Koniówka, gm. Czarny Dunajec, woj. małopolskie 26) Dzianisz, gm. Kościelisko, woj. małopolskie
Ten spis dzwonnic oczywiście widziałem. Ciekawe jak dotarł do odpowiedzi MF i kisiel? Po podpowiedzi szukałem miejsca " gniazdowania " Cybernioka. Nie mogłem ustalić, to była realna szansa. Teraz sobie przypomniałem, po pytaniu o grobach partyzantów. Zawsze można coś wykombinować. Ten spis należałoby uzupełnić.
Nie znałam tego obiektu - wpisany do kalendarza i planów!
Ten spis dzwonnic oczywiście widziałem. Ciekawe jak dotarł do odpowiedzi MF i kisiel?
Temat dzwonnic w Beskidzie Małym wydawał się znany - wiele na ten temat można przeczytać na forum. Obiektu jednak nie kojarzyłem z żadnymi które znam. Podpowiedź była dla mnie decydująca Zaplanowałem - już wcześniej - wycieczkę w tamte rejony.
Cybernik - jak widać ciągle odkrywamy coś nowego. Dziękuję!
Stowarzyszenie Rozwoju i Współpracy Wsi Moszczanka i Skrzebowa
Re: Dzwonnica loretanska Wielka Puszcza ul. Polna Dzień dobry, rozumiem, że to wieś Porąbka w powiecie bielskim? Dziękuję za zdjęcie, nie miałem wiedzy o tym obiekcie. Czy można znaleźć jakieś lepsze...
09:50
Powyżej odpowiedź na mój mail, którym wczoraj przesłałem zdjęcie Cyberniola z dzwonnicą w Wielkiej Puszczy do prowadzącego stronę o tych obiektach. Oczywiście podałem Autora zdjęcia i miejsce - Forum Beskidu Małego. Prosi o lepsze zdjęcie. Na pewno masz takie Cyberniok, to daj mu od siebie. Niech ma komplet. Pozdrowienia.
Moja zagadka - gdzie można spotkać taką tabliczkę?
Tabliczka nie kłamie - miejsce jest naprawdę urokliwe
Pozwolę sobie na kontynuację offtopu
Nie spodziewałem się, że dzwonnica z Wielkiej Puszczy jest mało znanym obiektem. Niestety straciłem archiwa ze zdjęciami.
Mam obecnie jeszcze tylko kilka słabych zdjęć z telefonu, dołożę je tutaj za pomocą edycji i wyśle Tobie Eugeniuszu na mail.
A tutaj zdjęcie dzwonnicy jeszcze z przybudówką:
że strony http://sitbb.pl/baza/obiektow/zwiedzani … biekt=2222
może Kiczera?
może Kiczera?
Niestety nie jest to Kiczera chociaż zachody słońca z Kiczery są równie widowiskowe
Ostatnio edytowany przez MF (2018-01-13 15:32:13)
Może przy czarnym szlaku z Wilkowic na Magurkę?
Może przy czarnym szlaku z Wilkowic na Magurkę?
Nie jest to szlak o który pytam. Mamy już jednak drugie miejsce do podziwiania zachodów słońca
Potrójna
Potrójna
Nie jest to Potrójna. Może ktoś dziś natknął się na tą tabliczkę, wędrując czerwonym szlakiem Beskidu Małego ...
to może Hrobacza?
to może Hrobacza?
Tak. To tabliczka nieopodal szczytu Hrobaczej Łaki idąc na wschód. Aby zobaczyć zachód słońca trzeba zejść ze szlaku w lewo. To miejsce odsłania szeroką panoramę, czego nie można powiedzieć o platformie (widokowej?) pod Krzyżem
198 - sprocket73
143,5 - kisiel
70,5 - Cyberniok
69,5 - jolanta
65,5 - nena
64 - Gustek
55,5 - Eugeniusz Kępiński
43,5 - baca
43 - MF
28,5 - Darek Tlałka
22 - darkheush
19,5 - MK
19,0 - Tomrod, tomkos
18,5 - łysy z łysiny
17,5 - rufi, Bisqp
17 – Karo
12,5 - harnaś wołoski
11,5 - 740715
11 - mały pikuś
10 - bcFan
8,5 - Staszek
7 - teksanski
6,5 - Miluś, lowell79, Klimek
5,5 - Skorpion
5 - Macieks
4,5 - marekk500
4 - kruwad
3,5 - jardo
3 - cwiartka11
2,5 - wizjoner, kris_61
1,5 - Janusz
1 - Inga, Paweł, piotr, jasiomateuszek
chyba wszyscy lubią zoomy pytanie proste, co widać i skąd zrobiłem zdjecie?
Przełęcz Carchel z punktu widokowego na stokach Hali Śmietanowej
Ostatnio edytowany przez Gustek (2018-01-15 18:53:42)
0,5 za przełęcz ale miejsce nie to, choć kierunek dobry
Tu jest dokładnie odwrotne zdjęcie, spod kapliczki na Cyrchli. Nie ma Tam wielu szczytów, powinna to być Kiczora.
Tu jest nieco szersze jeszcze. Gustek jest dobry. Skojarzył to szybko.
Nie jest to Kiczora
Z Babiej?
Strony Poprzednia 1 … 244 245 246 247 248 … 258 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.050 sekund, wykonano 11 zapytań ]