176

Odp: Przedstaw się!

baca napisał/a:

ania a ty gdzie Zasięg macie na samiuśkim szczycie?

Na potrójnej jeszcze nie mamy internetu:)

177

no właśnie pozdrawiam

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

178

I ja też serdecznie, bardzo serdecznie smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

i ja i ja pozdrawiam smile

duszą w górach zbłądziłam, bo chciałam....

180

no jo tyż pozdrawiam smile

181

Witam wszystkich serdecznie smile Pozdrawiam z malowniczych Kęt, skąd można wyruszyć na wszystkie szlaki BM. Jutro pragnę wykorzystać ładną pogodę i powędrować na Magurę Wilkowicką smile Przy okazji chciałam zapytać, czy częste nazywanie tego szczytu Magurką jest poprawne?

"Przed nami Droga Mleczna.
Któż po niej przechodzi?
To przechodzi ludzkie pojęcie"   /Leopold Staff/

182

Witaj na naszym forum smile i ... do miłego zobaczenia na szlaku!
Co do nazwy szczytu, o który pytasz, to sądzę, że „Magurka” jest potocznym skrótem.

... by Beskid Mały, był najpiękniejszym pasmem górskim.
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.

183

Witaj bajka, Kęty rosną w siłę wink

darkheush aktualizuj mapę użyszkodników lol

Mam nadzieję, że zdarzy nam się wspólne wędrowanie big_smile

Ostatnio edytowany przez jolanta (2010-11-02 07:56:36)

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

184

bajka napisał/a:

Witam wszystkich serdecznie smile Pozdrawiam z malowniczych Kęt, skąd można wyruszyć na wszystkie szlaki BM. Jutro pragnę wykorzystać ładną pogodę i powędrować na Magurę Wilkowicką smile Przy okazji chciałam zapytać, czy częste nazywanie tego szczytu Magurką jest poprawne?

Witamy i pozdrawiamy! wink Nazwa Magurka rzeczywiście wydaje się być zdrobnieniem, osobiście zaliczyłbym ją do poprawnych wink

185

Myślę, że nazwa Magurka jest jak najbardziej poprawna. Każda moja mapa i przewodnik taką podają. Wątpliwości wynikają być może z tego, że Magur, Magór i Magurek mamy w naszych górach mnóstwo, np. Magura Małastowska.

186

jolanta napisał/a:

Gotowe wink

Bajka - witam w naszych skromnych progach i życzę tylko bajecznych wrażeń z wycieczek po BM. A tak trochę prywatnie (no co, jako vice-vice-admin mogę se na prywatę pozwolić tongue), witam sąsiadkę "zza miedzy" wink

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

187

bajka witaj w naszym gronie smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

188

no witojcie znad Soły

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

189

jolanta napisał/a:

(...) Mam nadzieję, że zdarzy nam się wspólne wędrowanie big_smile

I tak coś czuję, że szybciej niż się spodziewasz smile

190

Piyknie wsyćkich Wos witom!B.Maluśki to mojo naj ukochońso łojcyzno!Pisołem juz do Wos wceśniej, ale chybo zabyłem sie przedstowić(cosik niy elegancko), a widzem ze tu toki łobycaj!chciołech sie tez zarejestrować ,ale cosik mi to niy wychodzi!Zyce Wom ŚLEBODY ze HEJ!!! pozdrawiam wszystkich forumowiczów serdecznie,widzę że tworzycie wspaniałą społeczność, to godne podziwu, trzymajcie tak dalej - moje gratulacje!!!

191

Witaj, witaj Harnasiu!!! big_smile A kiedyż z nami na szlak ruszysz?  big_smile

192

A dyć przeca Jolu juz my sie na perci spotkali.hej!

193

Godosz? hmm

Proszę więcej szczegółów smile bo mi chyba Alzheimer namieszał hmm

194

Witaj,witaj Harnasiu!
Mi też długo nie wychodzło z logowaniem, ale teraz przy dużej pomocy Joli czuję się troszeczkę raźniej wink
Za niedługo czeka nas wspólne dzieło pod Cisowymi Grapami big_smile

... by Beskid Mały, był najpiękniejszym pasmem górskim.
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.

195

No to hej!!!  big_smile

196

Droga Jolu, a dyć przeca że Hej!(serdeczne dzięki za załatwienie sprawy w bielskim PTT!!!,nie zapomnę się odwdzięczyć przy najblizszej okazji)nadal  nie mogę się porządnie zarejestrować! cos mi się kisi!może admin by pomógł!

197

Harnasiu admin pomoże, ale musi wiedzieć na jakim etapie jest problem wink mój email: beskidmaly@wp.pl tam możesz pisać wink

198

harnaś napisał/a:

Droga Jolu, a dyć przeca że Hej!(serdeczne dzięki za załatwienie sprawy w bielskim PTT!!!,nie zapomnę się odwdzięczyć przy najblizszej okazji)nadal  nie mogę się porządnie zarejestrować! cos mi się kisi!może admin by pomógł!

Oj tak myślałam, że to Ty smile ale wolałam się upewnić wink

A zaś ni ma za co się odwdzięczać, miło było mi pomóc big_smile

199

No nareszcie harnaś jest ktoś kto doceni piękno domowych wyrobów. Witam Cie serdecznie.

200

jolanta napisał/a:

Mam nadzieję, że zdarzy nam się wspólne wędrowanie big_smile

Kolejna "Bestia" z Kęt smile

Piterus Wita wszystkich i gorąco pozdrawia smile