1

Temat: SONADA i KONKURS U'NAS'TO

Witam
Jakiś czas temu wysłałem zdjęcie na Konkurs " Cud Natury Żywiecczyzny", zdjęcie załapało się do finałowej 11 i teraz głosują internauci. Wiadomo jak to z takimi głosowaniami każdy głosuje na "swoich",  na razie cienko mi idzie tym bardziej zalezy mi na głosach. Zdjęcie jest moim zdaniem O'K , a miejsca jeszcze ładniejsze.
Głosujemy poprzez oddanie głosu w sondzie na stronie KONKURS U'NAS'TO  stawiamy kropkę i wciskamy przycisk głosuj na dole sondy big_smile
Mój typ to Cały Beskid Mały

Z GÓRY DZIĘKI

http://www.beskidmaly.pl/pun/extensions/hcs_image_uploader/uploads/10000/5500/15625/thumb/p16c63kosn11171d2c1tr61lbd1idv1.jpg

Ostatnio edytowany przez emdzej (2011-10-16 11:27:45)

2

Odp: SONADA i KONKURS U'NAS'TO

emdzej zdjęcie bardzo mi się podoba. Jest jednym z najlepszych w tym konkursie i z przyjemnością oddałam swój głos smile Widzę jednak, że wcale tak źle Ci nie idzie! smile

Moje foto-wspomnienia: https://picasaweb.google.com/109211129593888338479

"Jakże ja mam o tym opowiadać, skoro to jest moje? Jest to moje bogactwo, to, czego mi nikt nie odbierze." Jerzy Kukuczka

3

big_smile  oddałem  big_smile

-----------------------------------------------------
http://picasaweb.google.pl/marekk500
http://picasaweb.google.pl/marekk500cd

4

Emdzeju, mój głos również masz big_smile

A fota jest kapitalna wink

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

5

Zdjęcie bardzo mi się podoba, a Beskid Mały można promować w różny sposób ...  głosuję za.

A może udałoby się stworzyć listę 7 Cudów Beskidu Małego? Znamy już 7 cudów świata, 7 cudów Polski, 7 cudów natury itp. Co sądzicie o tym pomyśle?

6

Świetna fotka emdzeju - zagłosowałam big_smile

MF napisał/a:

(...) A może udałoby się stworzyć listę 7 Cudów Beskidu Małego?
Znamy już 7 cudów świata, 7 cudów Polski, 7 cudów natury itp. Co sądzicie o tym pomyśle?

Ekstra pomysł smile Jestem za, a nawet  wink  ... pomogę opracować Adminom regulamin zgłaszania cudów  big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

7

MF napisał/a:

A może udałoby się stworzyć listę 7 Cudów Beskidu Małego? Znamy już 7 cudów świata, 7 cudów Polski, 7 cudów natury itp. Co sądzicie o tym pomyśle?

IMO pomysł świetny!!! Tylko jak??? W formie konkursu??? A może w ten sposób wyłonimy fotkę na okładkę naszego kalendarza???

To taka moja luźna propozycja. Co na to Ojciec Dyrektór??? wink

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

8

7 Cudów Beskidu Małego widziałabym raczej jako osobną zabawę wink big_smile ... ale skąd wziąć fotkę na okładkę kalendarza to nie wiem - może z tych fotek co szły łeb w łeb?

Wypowiedzcie się w obu tematach forumowicze smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

9

darkheush napisał/a:

Tylko jak??? W formie konkursu??? A może w ten sposób wyłonimy fotkę na okładkę naszego kalendarza???

To taka moja luźna propozycja. Co na to Ojciec Dyrektór??? wink

Propozycji 7 Cudów nie wiązałbym z kalendarzem. On żyje swoim życiem.

Należałoby określić czas zbierania propozycji. W ten sposób powstałaby lista, na którą można by głosować. Myślę, że warto pomyślec o rozszerzeniu zasięgu głosowania – warto by wyjść z tą propozycją poza ramy Forum.

Można przygotować listę według różnych kategorii np. miejsca o wyjątkowych walorach przyrodniczych, zabytki itp. lub tylko jedną obejmującą całość.

10

MF napisał/a:

(...) Można przygotować listę według różnych kategorii np. miejsca o wyjątkowych walorach przyrodniczych, zabytki itp. lub tylko jedną obejmującą całość.

7 cudów BM - siedem kategorii big_smile

11

jolanta napisał/a:

7 Cudów Beskidu Małego widziałabym raczej jako osobną zabawę wink big_smile ... ale skąd wziąć fotkę na okładkę kalendarza to nie wiem - może z tych fotek co szły łeb w łeb?

Na okładce kalendarza to ja bym proponował któreś ze zdjęć kapliczki smile W końcu była w tym roku dominującym tematem na forum i nie powinno jej zabraknąć w tym kalendarzu smile

12

fotka cudna , mój głos także masz big_smile wink

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

13

jolanta napisał/a:

No pomysł dobry. Do 7 Cudów Beskidu Małego ja zaliczyłbym te moje Botrychium smile

14

śliczna fotka więc z przyjemnością oddałam głos smile

15

Dzięki wszystkim za głosy.

Głosujemy do 11.11.11 godz 11.11 big_smile

tak że jeszcze można  poklikać   wink

Ostatnio edytowany przez emdzej (2011-10-19 09:32:37)

16

jardo napisał/a:

(...) Na okładce kalendarza to ja bym proponował któreś ze zdjęć kapliczki smile W końcu była w tym roku dominującym tematem na forum i nie powinno jej zabraknąć w tym kalendarzu smile

Kaplisia jak nic  big_smile

A 7 cudów BM-u? cisza coś?

17

"Swój - nie swój" , ale na takie cudo zawsze warto oddać głos.

18

SERDECZNE DZIĘKI ZA GŁOSY  cool

19

Tak jakoś temat zaniknął, a tu odgrzebuję, i co widzę ? Fotka na którą głosowaliśmy WYGRAŁA !!!

oto link: http://www.powiatzywiec.pl/index.php/wy … ury-unasto

a gdyby go wsysło to poniżej tekst:

Mamy Cud Natury U’NAS’TO!

piątek, 11 listopada 2011 20:25
    MARCIN BARAN
    Odsłony: 728

Zgodnie z wynikami sondy, zakończonej dzisiaj o godz. 11.11 informujemy z najwyższym zaszczytem, że Cudem Natury Żywiecczyzny w konkursie U’NAS’TO pod patronatem Ligi UNESCO został  Beskid Mały. Wśród jedenastu propozycji konkursowych otrzymał 32 proc. głosów.
Na czwartym miejscu znalazł się Lasek św. Wita i do autora tej propozycji powędruje nagroda specjalna. To decyzja jury, pracującego pod patronatem Ligi Miast i Miejsc UNESCO.

Postanowiliśmy, zgodnie z założeniami konkursu, promować zwycięską propozycję oraz dodatkowo propozycję, która otrzymała nagrodę specjalną. Skupiać się będziemy oczywiście na części Beskidu Małego, leżącej na terenie Żywiecczyzny.

Fundatorem nagrody głównej jest Żywiec Zdrój SA, który autora zwycięskiej propozycji – Macieja Jeziorskiego z Żywca, zabierze na nietypową wycieczkę oraz wyposaży w dobrej klasy aparat fotograficzny i dysk zewnętrzny o dużej pojemności. Kolejne nagrody ufundowali Salon Orange przy ul. Dworcowej oraz Gazeta Internetowa Powiatu Żywieckiego powiatzywiec.pl. Nagroda specjalna wędruje do Wojciecha Sanetry z Żywca. Gratulujemy!

Pełną listę nagrodzonych oraz informacje na temat sposobu i terminu odebrania nagrody opublikujemy niebawem.
Text: na stronie powiatzywiec.pl

I niech ktoś powie, że BESKID MAŁY nie jest piękny... ?  big_smile  big_smile  big_smile  cool  cool  cool

emdzej, GRATULACJE !

-----------------------------------------------------
http://picasaweb.google.pl/marekk500
http://picasaweb.google.pl/marekk500cd

20

No to gratulacje!  lol

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

21

A co z 7 cudami Beskidu małego? Admin, MF - myślicie?

22

Myślimy smile 
Co z tego wyniknie okaże się wkrótce ...

23

MF napisał/a:

Myślimy smile 
Co z tego wyniknie okaże się wkrótce ...

Cobyście ino myśliwymi wink nie zostali  lol