Temat: IV Koncert Noworocznyw Kukowie
Kuków Remiza OSP, 22.01 start godz. 16.00 ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kuków Remiza OSP, 22.01 start godz. 16.00 ![]()
.... ale kiedy ten start? w niedzielę? ![]()
ups. mój błąd, poprawione już:)
http://kukow.pl/index.php?go=koncertnoworoczny
O kurcze blaszka.... ja na zimowym biwaku
- no cóż cała nadzieja w Krakusie, ze nam jakąś relację przedstawi ![]()
Witam, jak nie zasypie drogi, to będę!
Koncert Noworoczny 2012 Orkiestry Dętej Gminy Stryszawa przeszedł do historii. W dniu dzisiejszym, w budynku Ochotniczej Straży Pożarnej w Kukowie można było wysłuchać melodie związane z kulturą regionalną i tradycją góralską. Nie zabrakło utworów popularnych i rozrywkowych. Orkiestrą kierował kapelmistrz Krzysztof Górski. Było miło i przyjemnie. Spotkanie za rok.
![]()
Mniej więcej w tym czasie schodziliśmy z Piotrem do Kukowa, ale stroje nasze, plecaki i inne szpeje nie uprawniały nas do wizyty na Koncercie Noworocznym - więc tak jak napisałeś Krakusie - następne spotkanie - na koncercie za rok ![]()
Beskid Mały dla jednych to sala koncertowa dla innych, no właśnie - bezdroża i zasypane ścieżki Beskidów. Dla tych co nie starcza kondycji wybierają coś dla duszy, dla prężnych i posiadających duży zapas sił witalnych - coś dla ciała i tężyzny. Uzupełniając informację o wczorajszym koncercie dopowiem Jolu, że orkiestra przedstawiła nowy program, nowe twarze, jeszcze bardziej się odmłodziła, i prawdę mówiąc straciła trochę na regionalizmie. Były różne utwory, często oderwane od tej ziemi. Było dużo utworów łatwych, bez zaangażowania. Były za to ładne, nowe stroje i nowe, ładne buzie. Mam nadzieję, że na przyszły rok o tej samej porze usłyszymy coś bardziej porywającego. Piszę dlatego, abyś Jolu nie żałowała tegorocznego wyboru.
Oj tam Krakus. Widzę, że klarnecistka i flecistka na tym zdjęciu mają bardzo zgrabne nogi, więc poza przyjemnością akustyczną była też natury wizualnej
Jolu, czemuś mi nie przypomniała, że mamy się zatrzymać w Kukowie na koncert?
Ostatnio edytowany przez piotr (2012-01-23 14:59:59)
(...)Jolu, czemuś mi nie przypomniała, że mamy się zatrzymać w Kukowie na koncert?
... bo byłam taka szczęśliwa, że usłużny kierowca zatrzymał się miedzy przystankami, że na nic już nie zważałam
- wiesz jak było z transportem
w niedziele martwy sezon
![]()
Krakusie tak to ze zmianami bywa, czasem wychodzą na lepsze, czasami zaś nie - czas pokaże jak będzie tym razem ![]()
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.020 sekund, wykonano 9 zapytań ]