Temat: Magurka Wilkowicka - lajtowo :)
Jak to w życiu bywa, prawa Murphy'ego rządzą na całego. Rycerzowa w sobotę nie wypaliła, więc postanowiliśmy z żonką zabrać dzieciaki "na sanki"
. Padło na Magurkę. (po cichu liczyłem na spotkanie gdzieś na szlaku Tres Amigos
) Ale od początku: Ok. 10:30 zajeżdżamy wozem na przeł. Przegibek. Myślę "termometr mi sfixował" na dole -10, na przełęczy -4. Eee, tam, to tylko inwersja... Podchodzimy jak zwykle niebieskim.
W dolinach smog, czy cuś, w każdym razie nic nie widać, tylko Łysa Góra majestatycznie wystaje...
Dochodzimy do rozwidlenia żółtego i niebieskiego. Na odkrytym terenie piękne "wytwory" kryształków lodu. Podziwiamy...

Z letargu wyrywa mnie dźwięk dzwonka telefonu.... To Darkheush dzwoni zapytać gdzie jestem
Okazuje się że Tres Amigos naparzają żółtym w stronę Magurki i jest szansa na spotkanie. Wolnym krokiem posuwam na przód, zaczekam przy schronisku

Rzut matrycy w stronę Żaru, troszkę jakby lepsze widoki na tę stronę świata 
Przed schroniskiem grupa "Góry-Szlaki" robi pamiątkowe zdjęcie
a ja idę szukać miejsca na zjazdy sankowe
Zadziwia duża ilość narciarzy biegowych, ale po tak przygotowanych torach to musi być frajda.
W międzyczasie przybywa "silna grupa pod wezwaniem" - Tres Amigos w liczbie sześciu
Kaprowa, Kaper, Dayman, Memezio, Gennaro i Darkheush. Powitanie, luźne gadki, wspominki kto-gdzie-kiedy (miał iść
) i pamiątkowa fota - a jakże... 
(przy okazji mój dzieciak zgłębiał tajniki obsługi czterech (a może i pięciu) aparatów na raz
)
Czas biegnie nieubłaganie, Amigos, jako że jeszcze Czupel na trasie, idą się wzmocnić. My w drogę powrotną.
Dzieciaki mają radochę, bo stromo...
Słońce za niedługo schowa się za górę, zimno się robi. Czas przyspieszyć tempo. 
Grupa Darkheush'a pewnie już schodzi z Czupla, my dochodzimy do parkingu. Termometr pokazuje -6 stopni. Po zjechaniu z góry -9,5. Jednak nie sfiksował... 40 minut i jesteśmy w domu.
Podsumowując, Bardzo udany wypad. Dzieciaki zadowolone, mnie dane było poznać "na żywca" forumowiczów w osobach Kaprowej, Kapra, Daymana, Memezia, Gennaro (Darkheush'a poznałem wcześniej
) Mam nadzieję, do zobaczenia na Skalance ! ![]()
Wszystkie fotki jak zwykle TUTAJ ![]()
http://picasaweb.google.pl/marekk500
http://picasaweb.google.pl/marekk500cd