Temat: Magurka Wilkowicka
Magurka Wilkowicka jest jednym z najpopularniejszych szczytów w Beskidzie Małym. Jestem ciekaw co o nim myślicie? ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Magurka Wilkowicka jest jednym z najpopularniejszych szczytów w Beskidzie Małym. Jestem ciekaw co o nim myślicie? ![]()
^^^
A jakie widoczki
Prawda, widoczki piękne i to na, którą by stronę nie patrzeć. Na Magurce jestem chyba najczęściej ze wszystkich szczytów Małego, bo też mam ją najbliżej.
Ciepłą pora roku bardzo lubię wychodzić na szczyt czarnym szlakiem wzdłuż potoku Szkleniec (Skleniec?) to dla mnie początek salamandrowego szlaku , a potem czerwonym obok salamandrowego źródełka (moje własne nazwy
). Latem na szczycie niestety bywają tłumy i dlatego ruszam po odpoczynku dalej w stronę Czupla.
Zimą kiedy mnie natchnie na biegówki (a na Magurce często są bardzo dobre warunki) wyjeżdżam maksymalnie wysoko od strony Wilczyska w Wilkowicach, a potem już pieszo.
To w takim razie wrzucę panoramkę w kierunku wschodnim. Rycina pochodzi z publikacji "Schroniska w wijewództwie bielskim". Autorstwa p. Edwarda Moskały.
Fajny klimat tego zdjęcia kris_61 i to charakterystyczne drzewo na polanie!
Fajny klimat tego zdjęcia kris_61 i to charakterystyczne drzewo na polanie!
Mam podobną fotkę, na której jest wszystko we mgle, tylko były widoczne wierzchołki Skrzycznego i Magóry z Klimczokiem.
A na pierwszym planie ten Dąb.
Cudowna sceneria.
Na wschodnią stronę.
^^
I na zachodnią. ![]()
Ostatnio edytowany przez kris_61 (2010-05-04 14:27:26)
Strony 1
[ Wygenerowano w 0.029 sekund, wykonano 7 zapytań ]