1

Temat: A gdzie namiotować?

Witam!

Jak wiadomo, najtańszym środkiem do spania jest namiot. Chciałem zatem wszcząć dyskusję o idealnych miejscach na rozbicie namiotu - dostęp do wody, odludność, płaskość etc, etc.

Ja ze swojej strony polecić mogę polanę nad budynkiem "Kiczora" w Kozubniku (idziemy do góry, schodzimy w wąwozik i jesteśmy na polanie). Jest płasko gdzieś w połowie wysokości polany, a w lesie jest strumień (nie ten, który przechodzi się na wstępie). Cisza i spokój. :-) I nikt nas nie nękał nocą.

http://mkarweta.vot.pl - szczyt łebdizajnu, stworzę każdemu za dwa piwa.

2

Odp: A gdzie namiotować?

Ooooo, na taki temat czekałem !! Teraz tylko obserwować pogodę i jazda ze statywem i namiotem w Mały !! Dzięki i proszę o więcej!!

3

Dobre (płaskie, ale bez wody) miejsce jest na szczycie Leskowca. Minus jest taki, że zawsze tam wieje i teren jest prywatny (choć tabliczki są tak umieszczone, że ja byłbym gotów stwierdzić, że teren jest "nieprywatny").

http://mkarweta.vot.pl - szczyt łebdizajnu, stworzę każdemu za dwa piwa.

4

Co do namiotowania .Czy na Potrójnej można się rozbić tak na weekend lub dłużej czy ktoś będzie miał jakieś ale.Wiem że na Gibasach u staszka można postawic namiot koło schroniska na Leskowcu tez widziałem namioty

Jestem tego pewny, w głębi duszy o tym wiem,że gdzieś na szczycie góry wszyscy razem spotkamy się

5

Z tego co wiem  w Beskidzie Małym jedynie przy schronisku na Leskowcu jest wyznaczone pole namiotowe . Na Gibasach i Potrójnej własciciele terenu mysle o prowadzących Chatki mogą zezwolic na rozbicie namiotu na swoim terenie  ,poza tymi miejscami w okolicy Beskidu Małego mozna rozbijac namioty w Gospodarstwach Agroturystycznych . Niema problemu z przespaniem jednej nocy w namiocie gdziekolwiek w Beskidzie Małym jedyny problem to palenie ognia. Podczas dłuższego biwakowania moze sie ktoś doczepic z nadleśnictwa ewentualnie własciciel terenu.

Ostatnio edytowany przez ferdynans (2011-04-03 13:10:07)

Bez wycieczek,podróży,życie ludzkie upływa beztreściwie,nudno i szaro ,toteż one nie tylko urozmajcają,ale rzec można przedłużają nasze życie                             K.SOSNOWSKI

6

ferdynans Dzięki .Mam zamiar w tym roku trochę ponamiotowac w BM wiec te informację się przydadzą.Najbardziej to chciałbym się rozbić na potrójnej choćby na weekend

Jestem tego pewny, w głębi duszy o tym wiem,że gdzieś na szczycie góry wszyscy razem spotkamy się

7

Witam po wcześniejszym uzgodnieniu  można się  bez problemu rozkładać z namiotem na potrójnej  smile

8

ania847dzięki to mnie się podoba ale jeszcze poczekam na troszkę wyższe temp co by mi żona nie zmarzła big_smile

9

Na szczycie Leskowca polecam od północnej strony - jest teren osłonięty lasem, dzięki czemu praktycznie w ogóle nie czuć wiatru. Serio jest to teren prywatny i nie można tam nocować? Ja tam widziałem nawet kilka miejsc na ogniska  yikes