Odp: Foto-zagadki
He he, pewnie popsuję zabawę, ale widzę, że Ara się sławna zrobiła ![]()
Piesek mieszka na Gibasowym Siodle ![]()
He he , darkheush to wie jak popsuć zabawę, właśnie zamieściłem informację na głównej o foto-zagadce ![]()
He he , darkheush to wie jak popsuć zabawę, właśnie zamieściłem informację na głównej o foto-zagadce
O ja zły, ja niedobry. Następnym razem będę milczał jak grób ![]()
No dobra Panowie, aby nie zarżnąć tematu kris'a_61 proponuję kontynuację - gdzie wykonano tą fotkę???
Uprzedzam, że odpowiedź w stylu - "W Beskidzie Małym" nie zostanie zaliczona ![]()
Ostatnio edytowany przez darkheush (2009-11-13 00:26:37)
darkheush chyba będziesz musiał dać podpowiedź
Chociaż jest to bardzo charakterystyczne miejsce....
Niedaleko od tego miejsca prowadzi zielony szlak turystyczny ![]()
Podejrzewam, że przynajmniej 2 osoby na forum wiedzą gdzie to jest, ale się przyznać nie chcą ![]()
No nie, chcemy dać trochę radości innym ![]()
Taaaak, odpowiedź można łatwo znaleźć, szukając w galerii wypadu w Beskid Mały z sierpnia tego roku ![]()
To stara kapliczka na Gibasowym Wierchu niestety mocno nadgryziona przez zab czasu Niepasuje doniej dach wykonany z eternitu ale stary wykonany zgatu niespełniał juz swojej roli i dobrze ze choc tak ja ktos zabezpieczył
Gratulacje !
Turyści i miłośnicy BM bez trudności rozpoznali obiekt, defcto nie wszystkim znany;)
Zyeby się nie nudziło, następna zagadka
Troche trudna. Niemniej turyści podążający od przeł Kocierskiej na Leskowiec powinni znac tego kotecka ![]()
Pozdrawiam !
Gratulacje dla ferdynans'a za odgadnięcie zagadki numer 2
! Kolejna zagadka.... Szczerze powiem, ze nie znam imienia tego kotecka....
Dla ułatwienia, gdzie ten kotek przebywa? Jaki to jest budynek? Co się tu mieści? Chyba nie powinno byc trudne ![]()
Potrójna?
Miałem milczeć jak grób ale... Lol - tak to Potrójna ![]()
Choć nie wiem do końca, czy ten kotek tam jeszcze mieszka. Oli na Potrójnej już nie ma, zmienił się chatkowy. Nie ma również Szczepana/Ałtaja...
... ponoć poszedł w las i już więcej nie wrócił. Teraz na Potrójnej "gospodarzy" nowy psiak ![]()

foto by Djinn
Obiecana zagadka z mojej strony. Zadanie nie będzie zbyt proste.... Były zwierzęta, czas na rośliny, a konkretnie to drzewo! Gdzie je można spotkać?

Mysle ze jest to stary buk w okolicy Czupla prawie na szczycie niewiem jak teraz wyglada dawno tam nie byłem Ostatnim razem jak go widziałem wokoło było znacznie wiecej drzew a w dziupli tego buka był przypiety sw obrazek
Niestety nie jest to dobra odpowiedź.... Drzewo jest specyficzne, a szlak przy jakim się znajduje mało uczęszczany....
Chciałem przypomnieć o ostatniej zagadce.... Mała podpowiedź drzewo znajduje się we wschodniej części Beskidu Małego...
Zagadka brzmi: skąd zrobiłem to zdjęcie oraz jaki charaktetystyczny szczyt na nim widać?
Podpowiedź czeka w głowie ;-)
Do wygrania uścisk mojej spoconej dłoni :-P
Ja tak wtrącę, że poprzednia zagadka nie została jeszcze rozwiązana
A zagadka Marcusa, czyli miejsce zrobienia zdjęcia znajduje się "dość" blisko owego zagadkowego drzewa....
Ja tak wtrącę, że poprzednia zagadka nie została jeszcze rozwiązana
A zagadka Marcusa, czyli miejsce zrobienia zdjęcia znajduje się "dość" blisko owego zagadkowego drzewa....
Coś kręcicie, obywatelu lowell79! Pisaliście, że to drzewo jest we wschodniej części...