Temat: W temacie forum

Tak sobie patrzę na podział działów na forum, i tak sobie myślę...

Po co Adminie mamy "Wasze galerie" w kąciku użytkowników i "Wasze galerie i zdjęcia" w kąciku fotograficznym??? Może by to zjednoczyć??? Chyba, że masz inne zdanie na ten temat, i ten podział jest celowy wink

2

Odp: W temacie forum

Myślę, że w momencie gdy tworzyłem tematy na forum, jakaś idea powstania kącika fotograficznego wraz galeria istniała. Teraz, patrząc na rozkład jedno słowo mi przychodzi na myśl - po coś to zrobił? wink Zmieniamy...

3

Ja natomiast chciałby tylko zwrócic uwage na to, że czas podawany na forum pokazuje o 2 - godziny do przodu. Jesli się wysyła posta o 21 :00 jest zrejestrowany jako  o 23:00.

4

To już trzeba sobie w ustawieniach profilu zmienić strefę czasową, ale kris_61 uwaga słuszna. lowell79 - poprawić wink

5

To taka wycieczka w przyszłość wink = poprawione!

6

lowell79, jeszcze jedna drobna kosmetyczna uwaga, jeśli chodzi o forum. Czy dałoby się zrobić tak, aby po kliknięciu w link zamieszczony w poście, otwierał się on w nowym oknie (IE), lub w nowej zakładce (FF)??? Łatwiej wtedy wrócić na forum bo zamykamy tylko nowe okienko lub zakładkę, a nie klikamy na "wstecz" wink

7

Zerknę i dam znać wink

8

Darkheush niestety w ustawieniach forum nie znalazłem takiego cóś. W wolnym czasie przyjrzę się kodowi, ale wiesz jak to z wolnym czasem..

9

Tak z ciekawości: od kiedy istnieje to forum i jakie macie plany na przyszłość (górskie, integracyjne i związane z rozbudową i konstrukcją forum)? Temat pewnie rzeka, ale może warto podyskutować...

Ostatnio edytowany przez piotr (2009-12-30 10:01:34)

Moje zdjęcia z gór i trochę wypocin: http://www.wierchy.org
inne galerie: https://profiles.google.com/10554231256 … 507/photos
Najlepszy środek transportu - własne nogi, na drugim miejscu dał bym rower, na kolejnych - całą resztę.

10

Forum istnieje w tej formie w zasadzie od listopada. Wcześniej było forum, ale mniej wyeksponowane, stąd też nie cieszyło się powodzeniem.  Przeprowadziłem ankietę (http://www.beskidmaly.pl/pun/topic21.html) odnośnie tego co powinno znaleźć się na stronie i małymi krokami będziemy realizować większość z tych zagadnień.  Strona ma służyć zarówno miłośnikom Beskidu Małego (tak na prawdę przez nich jest tworzona i dzięki nim ma sens istnienia) i turystom, którzy zamierzają dopiero odkrywać Beskid Mały. Pierwszym krokiem w nowym roku będzie wspominana już na forum baza turystyczna i mapa Beskidu Małego oraz rozkład jazdy w formie odsyłającej do przewoźników w regionie. Samo forum raczej nie będzie przeżywało rewolucji. Pojawią się w nim proste zabezpieczenia antyspamowe. Będziemy się starać usilnie o nowych użytkowników forum, bo to jest moim zdaniem najważniejsze. Na pewno będzie potrzebny w przyszłości moderator forum! Oczywiście taki,  który będzie dbał o sprawy czytelników w każde święta i wolne weekendy wink

Mam nadzieję, że w przyszłym roku dojdzie do pierwszego spotkania integracyjnego forumowiczów. Próby organizacji na pewno zostaną podjęte! wink

To tak w skrócie i z rozpędu... małe plany na 2010 wink

11

No cóż jakoś nie zauważyłem tej ankiety. Odnośnie spotkania integracyjnego jestem jak najbardziej chętny, o ile oczywiście pozwoli na to czas. Natomiast nie włączę się w popularyzację Beskidu Małego (widziałem, że pojawiło się pytanie o promocję w ankiecie) z prostej przyczyny - nie znoszę tłumów na szlakach i wszystkiego co za tym idzie, czyli śmieci, hałasu, niszczenia roślin, płoszenia zwierzyny... Osobiście uważam, że mała popularność Beskidu Małego jest akurat jego zaletą, a nie wadą, zwłaszcza że nie jest to obszar objęty Parkiem Narodowym i w związku z tym mogą się tam dziać różne nieciekawe rzeczy (czego przykładem jest dyskutowana przez was samowolka budowlana w rejonie Praciaków). Wystarczy mi oglądanie zniszczeń dokonanych przez tubylców w przyległościach Beskidu Małego, jak np. liczne dzikie wysypiska śmieci w rejonie Choczni. Odnośnie reklam - jestem zdecydowanie przeciw z małym wyjątkiem dla schronisk i baz noclegowych w tym rejonie. Uważam za zaletę obecny kształt forum, gdzie nie ma tych wszystkich latających dupereli (z góry przepraszam za wyrażenie), zamiany buziek na reklamy MM-sów itp. itd., ale też zdaję sobie sprawę, że administrator może chcieć dostać jakieś tam wynagrodzenie za swoją pracę...

Ostatnio edytowany przez piotr (2009-12-30 14:47:28)

Najlepszy środek transportu - własne nogi, na drugim miejscu dał bym rower, na kolejnych - całą resztę.

12

To mam jedną dobrą wiadomość, forum nie będzie się zmieniać! Nie będzie na nim reklam!

Sami dobrze wiemy, ze Beskid Mały nigdy nie będzie tak popularny jak Beskid Śląski. Są w zasadzie 3 miejsca, które przyciągają turystów - Żar, Leskowiec i Magurka. Ja również cenie Beskid Mały za spokój i ciszę! Powstanie tej strony i tego forum jest samo w sobie promocją regionu, bo nikt na większą skalę w internecie nie skumulował wcześniej informacji na temat Beskidu Małego. Jestem przekonany, że nie przyciągniemy przez to nowych turystów, nie przekonamy kogoś kto chce wyjechać kolejką na Żar, aby wybrał się np. do Groty Komonieckiego. Ale dla takich osób również jest to serwis i możemy mu zaproponować, gdzie może nocować, gdzie dobrze zjeść. Inni, którzy szukaj ciszy i spokoju chętnie skorzystają z naszej wiedzy, ale ilu ich tak na prawdę będzie?

Reklamy będą, bo uznaję zasadę, ze serwis musi na siebie zarobić, są one dyskretniejsze niż były (oprócz jednej na samej górze) i będą, o ile to możliwe tematyczne (chyba, ze  jakiś niesamowity sponsor się pojawi). beskidmaly.pl raczej nie poprawi mojego dobrobytu, ale pieniądze na rozwój są potrzebne. Ale to wszystko małymi kroczkami do przodu, nigdy w tył wink

13

lowell79 napisał/a:

To mam jedną dobrą wiadomość, forum nie będzie się zmieniać! Nie będzie na nim reklam! (...)
Reklamy będą, bo uznaję zasadę, ze serwis musi na siebie zarobić

To w końcu będą te reklamy, czy ich nie będzie? wink

14

Będą i nie będą wink Na forum i galerii nie będzie, w serwisie będą.

15

Lowell, a może by czas wreszcie zablokować to cholerstwo ->http://www.beskidmaly.fora.pl/, ewentualnie wywalić wszystkie posty i zrobić zablokowany dział przekierowujący na właściwe forum. Już kilka razy spotkałem się z pytaniem - "to które forum BM jest to właściwe". Wiem, że jest link na stronie, ale ludzie czasem googlują, a to ustrojstwo się pokazuje jako trzeci wynik wyszukiwania dla zapytania "forum beskid mały". Wiem marudzę, ale już tak mam czasami big_smile

16

Słuszna uwaga, wywalimy to cholerstwo wink

17

Wyjdzie, że znów się czepiam i robię problemy wink

Nie wiem dlaczego, ale lipcowy newsteller wylądował na poczcie google w folderze "spam". Wcześniej się to nie zdarzało.

Na dowód screen (po kliku pełny rozmiar):
http://lh3.ggpht.com/_AK0lvltOPAo/TFb93tN6JqI/AAAAAAAAMxs/orPcLnwrogU/s800/newsteller.JPG

18

No i u mnie też w spamie sad Dobrze, że tam zaglądam wink

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach.
Ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach.
Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach,
Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz)
smile

19

hmm sam nie wiem, ale wszędzie biorą mnie za spamera wink Wcześniej wp w ogóle nie akceptowało newsletterów.  doczytam coś na ten temat wink

20

ja bym był za tym aby zwiększyć czas aktywnych tematów z 48 h do 72 h

----------------------------------------
W góry! w góry, miły bracie! Tam swoboda czeka na cię. Na szałase do pasterzy, Gdzie ze źródła woda bieży;
Gdzie się serce z sercem mierzy I w swobodę człowiek wierzy! Tutaj silniej świat oddycha, Tu się szczerzej człek uśmiecha,
Gdy się wiosną śmieją góry

21

Szczerze powiem, nie wiem jak... Nie znalazłem w ustawieniach.

22

Może w przyszłości ci się gdzieś napatoczy, bo jak się czegoś szuka to zazwyczaj się nie znajduje wink

----------------------------------------
W góry! w góry, miły bracie! Tam swoboda czeka na cię. Na szałase do pasterzy, Gdzie ze źródła woda bieży;
Gdzie się serce z sercem mierzy I w swobodę człowiek wierzy! Tutaj silniej świat oddycha, Tu się szczerzej człek uśmiecha,
Gdy się wiosną śmieją góry

23

To prawda, a jak nie to pogrzebie w wolnym czasie w skrypcie, może coś tam sie znajdzie...

24

Od sierpnia już Adminie nie jesteś spamerem. smile

Newsteller ląduje tam gdzie powinien big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach.
Ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach.
Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach,
Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz)
smile

25

ja na gmailu nie miałem problemu, poszło do odebranych odrazu nie to co wy spamerzy;)