Temat: Pozdrawienia z Azji
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów z Azji a dokładnie ze Stolicy Urala Yekatirynburga Tutaj zima na całego nocą temp. ok -32 a w ciagu dnia podnosi sie do -20 masa sniegu .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów z Azji a dokładnie ze Stolicy Urala Yekatirynburga Tutaj zima na całego nocą temp. ok -32 a w ciagu dnia podnosi sie do -20 masa sniegu .
wow ferdynans gdzież to Cię aż na samą granicę Europy wywiało
, dziękujemy za pozdrowienia z zimnej Rosji
. Liczymy tu wszyscy na piękne fotki choć części Uralu, bo pewnie go tak łatwo nie ominiesz
i oczywiście Jekaterynburga
. Ja osobiście liczę jeszcze na jakąś roślinkę wydobytą spod śniegu
(oczywiście to był niewinny żarcik
).
Fotki będą z tymi z Uralu będzie gorzej ja jestem tutaj służbowo i mam mało czasu na prywatne sprawy.Jekaterinburg jak najbardziej jest tutaj Cerkiew Krwi to miejsce w którym stracono ostatniego cara Rosji Mikołaja II i jego rodzine Byłem tez w miejscu zwanym Ganina Jama to z kolei miejsce gdzie chciano ukryć ślady tej zbrodni wywieziono ciała rodziny carskiej i wrzucono do sztolni dzisiaj jest to miejsce kultu religijnego. Z fotkami roślin również jest spory problem tu jest ok 1 m śniegu wystają tylko krzewy i drzewa.Ural jeśli będzie pogoda może uda mi sie sfoiografowac w drodze powrotnej z lotu ptaka jedynie. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez ferdynans (2011-02-20 14:13:15)
No to będzie co posłuchać po powrocie . Chętnie posłucham Twoich wrażeń z pobytu na jakimś wspólnym wypadzie w góry
no i oczywiście musisz strzelić jakąś relację na naszym forum
.
A co do roślinek to ja żartowałam :. Broń Boże nie próbuj ich wykopywać spod zwałów rosyjskiego śniegu
bo jeszcze zdolni Cię do jakiejś sztolni wrzucić ...
ferdynans wal foty z samolotu jeżeli będzie pogoda, Ural z lotu ptaka wygląda pięknie, przynajmniej od strony Magnitki
Toż to Syberia i nie dziwić się że takie temperatury
To może jakieś spotkanie międzyzlotowe z pokazem fotek
Bardzo jestem ciekawa
Oj Ferdynans właśnie się zastanawiałem co cię na Potrójnej tak dawno nie było a tu od Tadka się dowiedziałem, że ciebie drugi raz na na wschód wywiało. Pozdrawiam i hartuj się tam
Ostatnio edytowany przez baca (2011-02-23 22:27:10)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.017 sekund, wykonano 9 zapytań ]