Temat: Starych samochodów czar

Jest w nich coś wspaniałego!!! Dzięki VI Wielkiej Eskapadzie Beskidzkiej, która zawitała do Andrychowa 21 września 2009 roku miałem okazję zerknąć na kawałek historii motoryzacji. Tak, to kolejny albumik (po kliku w obrazek) z moich remanentów wink  Zapraszam big_smile

https://lh4.googleusercontent.com/_AK0lvltOPAo/SNZSE3h6lYI/AAAAAAAAGPU/oHEhfSgUQNw/s800/S7302620.JPG

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

2

Odp: Starych samochodów czar

czar... oj... czar......

"Góry upajają. Człowiek uzależniony od nich jest nie do wyleczenia. Można pokonać alkoholizm, narkomanię, słabość do leków. Fascynacji górami nie można" Edmund Hillary

Ja takie autka podziwiam co roku z mojego mieszkania jak jest przejazd starych samochodów smile

4

a ja jako były sędzia rajdów samochodowych miałem okazję w niektórych modelach siedzieć wink

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

5

baca napisał/a:

a ja jako były sędzia rajdów samochodowych miałem okazję w niektórych modelach siedzieć wink

Ty to się potrafisz ostawić wink

Jestem tego pewny, w głębi duszy o tym wiem,że gdzieś na szczycie góry wszyscy razem spotkamy się

6

a jak. Automobilklub Beskidzki do tej pory organizuje zloty dla oldskulowych samochodów Zajmuje się tym sekcja pojazdów zabytków którą kieruje Jacek Balicki. Od 2006 r. Automobilklub Beskidzki prowadzi Muzeum Motoryzacji w Bielsku-Białej, gromadzące zabytkowe samochody i motocykle.

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

7

darkheush napisał/a:

Jest w nich coś wspaniałego!!! (...)

Oj jest!!! Pięknie te wspaniałości ufociłeś big_smile

Ale czemuś to trzymał w czeluściach picassy tak długo...    hmm    wink    big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

8

I ja także lubię  im ( "starociom ") zajrzeć do środka .http://www.beskidmaly.pl/pun/extensions/hcs_image_uploader/uploads/10000/1500/11582/thumb/p15vap9c9m13mba11kj513evnhr1.jpg

9

iziel napisał/a:

I ja także lubię  im ( "starociom ") zajrzeć do środka .

Wstydź się Ty paparazzi wink A tak na poważnie - jeśli się nie mylę iziel, to chyba fragment kokpitu naszej wysłużonej Warszawy??? No dobra na licencji radzieckiej Pobiedy lol

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

10

Tak patrze na to zdjęcie Iziela i widzę jak to wszystko jest pięknie opisane prąd paliwo woda olej,a dzisiaj jakieś kreski kółka i trzeba co niektórym tłumaczyć co do czego smile

Jestem tego pewny, w głębi duszy o tym wiem,że gdzieś na szczycie góry wszyscy razem spotkamy się

11

Wszystko jak "zaczarowane".  Uwaga na kocyk  i teczkę . http://www.beskidmaly.pl/pun/extensions/hcs_image_uploader/uploads/10000/1500/11590/thumb/p15vas4a7r12cgbpuui0hljad41.jpg

12

Jak byłem piękny i młody tongue też miałem piękną maszynę. Motocykl AVO SIMSON z 1956 roku. Stare maszyny maja duszę , nie to co te nowe "plastikowe" zabawki.