Temat: Hala Krupowa
W piątek postanowiłem wziąć urlop i wybrać się na Halę Krupową. Szybka decyzja - szybka relacja...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W piątek postanowiłem wziąć urlop i wybrać się na Halę Krupową. Szybka decyzja - szybka relacja...
Admin też potrzebuje chwili samotności i namysłu ![]()
Takie "spontany" są najlepsze !!! Fajnie się czytało ![]()
Fajna samotna wycieczka Adminie
. Chociaż człowiek nie jest stworzony do życia w samotności, to w odpowiedniej dawce potrafi mieć ona moc uzdrawiającą
. A jak jeszcze dodać do tego „sam na sam z naturą” to już mamy chyba prawdziwy balsam dla duszy i ciała
.
PS. Ta „najpiękniejsza roślinka napotkana na szlaku” to rdest wężownik, zwany również łąkowym. Nazwa „wężownik” pochodzi od wężowatego powykręcanego kłącza. Dawniej robiono też z tej rośliny odtrutki na ukąszenie węży i na inne trucizny. Rzeczywiście towarzyszył Ci on prawie na całej trasie
. Śliczne uchwyciłeś aparatem rdestowe łąki, zwłaszcza na zdjęciach nr 9, 17 i 19
.
Jedną pozwoliłam sobie wyciągnąć z Twojej galerii i tu wstawić ![]()

foto: lowell79
Ciekawa relacja z samotnej wyprawy. Ja też kiedyś tam byłem, a największą niespodzianką były wtedy ślady głuszca na śniegu ![]()
Fajna samotna wycieczka Adminie
. Chociaż człowiek nie jest stworzony do życia w samotności, to w odpowiedniej dawce potrafi mieć ona moc uzdrawiającą
. A jak jeszcze dodać do tego „sam na sam z naturą” to już mamy chyba prawdziwy balsam dla duszy i ciała
![]()
.
PS. Ta „najpiękniejsza roślinka napotkana na szlaku” to rdest wężownik, zwany również łąkowym. Nazwa „wężownik” pochodzi od wężowatego powykręcanego kłącza. Dawniej robiono też z tej rośliny odtrutki na ukąszenie węży i na inne trucizny. Rzeczywiście towarzyszył Ci on prawie na całej trasie
. Śliczne uchwyciłeś aparatem rdestowe łąki, zwłaszcza na zdjęciach nr 9, 17 i 19
.
Jedną pozwoliłam sobie wyciągnąć z Twojej galerii i tu wstawić
foto: lowell79
Dziękuję Nena za fachową wiedzę, rdestowe łąki rzeczywiście ładnie się prezentowały i przykuły moje oko ![]()
Jeszcze jeden wniosek na koniec... będę chciał wrócić w to miejsce zimą (może jakieś rakietowanie
), aby zobaczyć panoramę Tatr ![]()
Ciekawie opisana wycieczka
(...) Jeszcze jeden wniosek na koniec... będę chciał wrócić w to miejsce zimą (może jakieś rakietowanie
), aby zobaczyć panoramę Tatr
W razie czego wołaj głośno
, abym usłyszała
spróbować wędrówki na rakietach bym chciała, chciałabym, chciała ![]()
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.022 sekund, wykonano 10 zapytań ]