26

Odp: Pochwal się swoimi zdjęciami...

Darku, a gdzie dokładnie jest ta stadnina?

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

27

koniki smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

28

jolanta napisał/a:

Darku, a gdzie dokładnie jest ta stadnina?

Stadnina ta znajduje się w Bujakowie, w pobliżu Kobiernickich Stawów i drogi głównej Kęty-Bielsko Biała

29

Dzięki smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

30

Jolu bardzo ładne "makra" zrobiłaś . Jest w nich klimat Parku Jurajskiego  smile  Gdyby sprzęt , którego użyłaś miał możliwość ręcznego operowania głębią ostrości, to niektóre zdjęcia wiele by zyskały , np to z pyszczkiem salamandry "en face" .

31

Darkowe zdjęcia bardzo udane i interesujace, bo jak tu oprzeć sie ciekawosci jakimi sciezkami i bezdrożami chadza nasz beskidzki tropiciel paprotników  i nie tylko, bo przecież widoki piekne smile

32

stary napisał/a:

Jolu bardzo ładne "makra" zrobiłaś . Jest w nich klimat Parku Jurajskiego  smile  Gdyby sprzęt , którego użyłaś miał możliwość ręcznego operowania głębią ostrości, to niektóre zdjęcia wiele by zyskały , np to z pyszczkiem salamandry "en face" .

Takie tam próby sprzed 2 lat wink  lol

33

Zdjęcie z przydomowego spaceru w porze zachodu z dedykacją dla miłośników paproci wink
Idzie jesień...

http://sprocket_73.republika.pl/wycieczki/inne/paproc2.jpg

34

stary napisał/a:

Darkowe zdjęcia bardzo udane i interesujace, bo jak tu oprzeć sie ciekawosci jakimi sciezkami i bezdrożami chadza nasz beskidzki tropiciel paprotników  i nie tylko, bo przecież widoki piekne smile

Dziękuje. Jakbym wstawiał wstawiał zdjęć z moich bezdroży to nic tylko by były chaszcze big_smile

sprocket73 napisał/a:

Zdjęcie z przydomowego spaceru w porze zachodu z dedykacją dla miłośników paproci wink
Idzie jesień...

To orlica pospolita jedna z najładniej zasychających naszych paproci której jest od zatrzęsienia

35

Pstryknąłem sobie ot tak z ręki księżyc... nie wiedziałem, że te kratery są aż tak widoczne.

http://sprocket_73.republika.pl/CB/moon.jpg

36

sprocket73 napisał/a:

Pstryknąłem sobie ot tak z ręki księżyc... nie wiedziałem, że te kratery są aż tak widoczne.

hehe i ot tak rewelacyjnie Ci się dał pstryknąć, sprocket smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

37

sprocket73 napisał/a:

Teraz pstryknij Słońce  big_smile  tongue

38

I ot tak  wink rewelacyjna skorupka od jajka  wink  lol

39

Zrobienie zdjęcia tego księżyca wymaga chyba niezłego sprzętu. Na moim aż takiego zooma nie posiadam sad

40

Canon 60D i obiektyw Canon 70-300 IS, zdjęcie wycięte w ten sposób, aby księżyc wypełnił kadr. Nie jest to sprzęt do "dalekich obserwacji" czy do "polowań" na ptaki lub dzikie zwierzęta. Stąd moje lekkie zdziwienie, że księżyc nawet nie najgorzej wyszedł.

41

Jako nowy przeglądam sobie forum "jak leci". Co prawda zamieściłem już ten link w innym miejscu, ale wydaje mi się, że tutaj bardziej pasuje. Zapraszam do oglądania i komentowania.   http://www.facebook.com/pages/Międzybro … 5325860128   
Pozdrawiam!

42

Rufi, bardzo fajne fotki robisz. Fajnie masz, że tak blisko w góry wink

43

sprocket73! Nie będę ukrywał, że Twoje zdjęcia robią wrażenie. Jak będziesz w okolicy, to daj znać. Może uda się zsynchronizować jakąś wspólną sesję i wymienić się doświadczeniami!

Ostatnio edytowany przez rufi (2012-10-24 18:57:16)

44

Ja bym powiedział tak :

dla mnie sprocket73 to bezapelacyjnie nasz forumowy fotograf  number one  smile

Ostatnio edytowany przez maurycy (2012-10-24 16:18:01)

'' Tyle samo jest idiotów wśród księży, robotników i profesorów. Różnica polega na tym, że profesor ma większy zasób słów i w związku z tym trudniej wymacać jego głupotę.'' ( Bronisław Geremek )

45

maurycy napisał/a:

... sprocket73 to bezapelacyjnie nasz forumowy fotograf  number one  ...

Nie odbierając innym użytkownikom nic z ich warsztatu fotograficznego, zgadzam się z maurycym przyznania Pierwszej Palmy dla sprocket73.

46

Otrzymałam właśnie na skrzynkę piękne dwa zimowe zdjęcia naszego Forumowicza Staszka. Szkoda Staszku, że nie wystartowałeś z nimi wcześniej w konkursie. Tematyka ta bowiem pojawiła się wcześniej.

Lodospad na Grotcie Komonieckiego
https://lh4.googleusercontent.com/-mcBk3ppnu-M/ULJxypSrNPI/AAAAAAAAAjA/u8REB62Wjn8/s903/IMG_2620.JPG

Widok na Babią Górę z Leskowca
https://lh6.googleusercontent.com/-1k52MNZmmYM/ULJxqueEOnI/AAAAAAAAAi4/5a28Fb-Mz1w/s1033/IMG_0886.JPG

foto: Staszek

47

W samej rzeczy - piękne  cool

Staszku pilnuj forumowych konkursów  big_smile

48

Dzięki!  smile

Postaram się, aczkolwiek raczej rzadko robię fotki i nie mam za bardzo co pokazywać.

49

Staszek napisał/a:

(...) Postaram się, aczkolwiek raczej rzadko robię fotki i nie mam za bardzo co pokazywać.

Zdecydowanie stawiamy na jakość, a nie na ilość  wink  big_smile

50

nie bądź taki skromny Staszku z tym  cyt. " nie mam za bardzo co pokazywać." ! big_smile wink Już widać, że masz. smile