Odp: Grzyby
Ale miałeś "grzybiarskie" szczęście Darku Jesteś chyba ulubieńcem BM i stąd ta szczodrość Dla własciwej rzeczy proporcji przydałoby się strusie jajo by uczynić jajecznicę z udziałem takich okazów congratulations
Dla własciwej rzeczy proporcji przydałoby się strusie jajo by uczynić jajecznicę z udziałem takich okazów
I jeszcze wielgachną patelnie i grzybową wyżerkę mamy na bank
A poniżej grzybowy albumik Pana Antoniego Kramarza jest co oglądać
Grzybobranie czas zacząć
Niestety nie otwiera mi się,mam takie coś.
403. That’s an error.
We're sorry, but you do not have access to this page. That’s all we know.
Trąba ze mnie - teraz już powinno być dobrze
Mistrzu Do Ping.sacun.
A poniżej grzybowy albumik Pana Antoniego Kramarza jest co oglądać
Piękne grzyby , gratuluję ! Aż się chce pobiec w las
Właśnie wróciłem z lasu jaworznickiego i nie znalazłem nic... wielkie wypasione ZERO grzybów
Piękne borowiki. Ze znajdowaniem tych grzybów tego roku to jest u mnie kiepściutko w przeciwieństwie do koźlarzy od których moja lodówka i szafka pęka w szwach. Mam takie miejsce blisko mnie położone u podnóża Beskidu Małego gdzie koźlarzy jest w diabły
Właśnie wróciłem z lasu jaworznickiego i nie znalazłem nic... wielkie wypasione ZERO grzybów
:)Ja jutro wybieram się w okolice Bukowna na Maślaczki
Zapraszam do galerii : http://picasaweb.google.com/109029069602413014760
Dzisiejszy 30 minutowy wyskok na grzyby
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.
piękny zbiór Marku, a to mój dzisiejszy, dużo skromniejszy
Rozsiewacie mi tu grzybowe zapachy...
To piszcie tu zaraz coście z tymi pięknymi zbiorami zrobili? Jajeczniczka? Zupka?
Ja również coś dzisiaj znalazłem. Wygląda na to, że w końcu grzyby pojawiły się masowo
Dzisiaj szedłem od Kocierskiej aż do Ponikwi najpierw czerwonym a potem żółtym i na szlaku ludzi zbierających grzybki baaardzo dużo a i każdy grzybków miał także baaardzo dużo !
Zapraszam do galerii : http://picasaweb.google.com/109029069602413014760
Poniżej zamieszczam zdjęcie dziwnego grzyba (?), trochę przypomina formę przedpotopową (?), a może to po prostu nic ciekawego. Może ktoś rozszyfruje tą ciekawostkę? Zdjęcie zrobione dzisiaj, na wschodnim ramieniu Leskowca.
krakusie to porost czyli grzyb zlichenizowany, jest to jeden z chrobotków, przypomina strzępiastego, ale z chrobotkami może być różnie , więc na 100 % nie potwierdzę gatunku.
Rozsiewacie mi tu grzybowe zapachy...
To piszcie tu zaraz coście z tymi pięknymi zbiorami zrobili? Jajeczniczka? Zupka?
Grzybki na gęsto w śmietanie
Wszyscy mówią, że pyszne
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.
Grzyby pojawiły się w miejscach w których ich dawniej nie było. U mnie w ogródku pod modrzewiem znalazłem taką przytuloną do siebie parkę . Wyladowała w jajecznicy
(...)Grzybki na gęsto w śmietanie
Wszyscy mówią, że pyszne
Brzmi pysznie i smakuje wyśmienicie
A co powiecie na takiego grzyba
Tyle lat zbieram grzyby, ale nigdy tak wielkiego nie znalazłam – mówi nam pani Zofia Pasternak z Andrychowa.
Wielkiego borowika znalazła w poniedziałek (1.10) rano na Potrójnej. W domu położyła go na wagę (ledwo się na niej zmieścił), która wskazała: 1700 gramów! Grzyb rzeczywiście robi wrażenie.
źródło: mamnewsa.pl
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz
ja nie mogę, jaki grzyb !!! Gratuluję Pani Zofii
Moje grzybki z dzisiaj. Będziemy suszyć, solić i marynować