126

Odp: Grzyby

Oto mój rekordowy koźlarz pomarańczowożółty znaleziony niegdyś na stoku Magurki Wilkowickiej. Grzyb ten miał średnicę kapelusza na 21 cm i ważył 436 gramów.

127

Ale miałeś "grzybiarskie" szczęście Darku  smile Jesteś chyba ulubieńcem BM i stąd ta szczodrość smile  Dla własciwej rzeczy proporcji przydałoby się strusie jajo by uczynić jajecznicę z udziałem takich okazów  tongue   congratulations big_smile

128

stary napisał/a:

Dla własciwej rzeczy proporcji przydałoby się strusie jajo by uczynić jajecznicę z udziałem takich okazów  tongue

I jeszcze wielgachną patelnie i grzybową wyżerkę mamy na bank wink

129

A poniżej grzybowy albumik Pana Antoniego Kramarza  smile jest co oglądać  cool

https://lh6.googleusercontent.com/-Ym0uBsV2cSU/UFy7O6D6-RI/AAAAAAAAAN8/1QvyrphNuAY/s660/IMG_5026.JPG

Grzybobranie czas zacząć  big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

130

Niestety nie otwiera mi się,mam takie coś.

403. That’s an error.

We're sorry, but you do not have access to this page. That’s all we know.

Góroczub.

131

Trąba ze mnie  mad  - teraz już powinno być dobrze  wink  big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

132

Mistrzu Do  Ping.sacun.

Góroczub.

133

jolanta napisał/a:

A poniżej grzybowy albumik Pana Antoniego Kramarza  smile jest co oglądać  cool

Piękne grzyby smile , gratuluję ! Aż się chce pobiec w las big_smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

134

Właśnie wróciłem z lasu jaworznickiego i nie znalazłem nic... wielkie wypasione ZERO grzybów sad

135

Piękne borowiki. Ze znajdowaniem tych grzybów tego roku to jest u mnie kiepściutko w przeciwieństwie do koźlarzy od których moja lodówka i szafka pęka w szwach. Mam takie miejsce blisko mnie położone u podnóża Beskidu Małego gdzie koźlarzy jest w diabły smile

136

sprocket73 napisał/a:

Właśnie wróciłem z lasu jaworznickiego i nie znalazłem nic... wielkie wypasione ZERO grzybów sad

:)Ja jutro wybieram się w okolice Bukowna na Maślaczki wink

"Nie uda się odnieść w życiu sukces, jeśli człowiek nie zaangażuje się w to całym sercem.To samo dotyczy sztuki przetrwania- ci którym udaje się wyjść z opresji, zawsze dają z siebie wszystko.Zarówno w życiu jak i w survivalu, jeżeli się łamiesz przegrywasz."Bear Grylls

Zapraszam do galerii : http://picasaweb.google.com/109029069602413014760

137

Dzisiejszy 30 minutowy wyskok na grzyby smile

https://lh3.googleusercontent.com/-VlwsezlDVzw/UGf2ksX1clI/AAAAAAAAH4k/yKc7U0CNBNI/s400/1.JPG

smile  smile  smile

... by Beskid Mały, był najpiękniejszym pasmem górskim.
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.

138

piękny zbiór Marku, a to mój dzisiejszy, dużo skromniejszy big_smile wink

https://lh3.googleusercontent.com/-xg7dm7x2Jw4/UGhULnGU6vI/AAAAAAAAGv0/DuQup-XJ2Dc/s912/100_1021.JPG?gl=PL

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

139

Rozsiewacie mi tu grzybowe zapachy...  mad  wink  lol

To piszcie tu zaraz coście z tymi pięknymi zbiorami zrobili? Jajeczniczka? Zupka?

140

Ja również coś dzisiaj znalazłem. Wygląda na to, że w końcu grzyby pojawiły się masowo smile

141

Poniżej zamieszczam zdjęcie dziwnego grzyba (?), trochę przypomina formę przedpotopową (?), a może to po prostu nic ciekawego. Może ktoś rozszyfruje tą ciekawostkę? Zdjęcie zrobione dzisiaj, na wschodnim ramieniu Leskowca.

142

Dzisiaj szedłem od Kocierskiej aż do Ponikwi  najpierw czerwonym a potem żółtym i na szlaku ludzi zbierających grzybki baaardzo dużo a i każdy grzybków miał także baaardzo dużo !

"Nie uda się odnieść w życiu sukces, jeśli człowiek nie zaangażuje się w to całym sercem.To samo dotyczy sztuki przetrwania- ci którym udaje się wyjść z opresji, zawsze dają z siebie wszystko.Zarówno w życiu jak i w survivalu, jeżeli się łamiesz przegrywasz."Bear Grylls

Zapraszam do galerii : http://picasaweb.google.com/109029069602413014760

143

krakus napisał/a:

Poniżej zamieszczam zdjęcie dziwnego grzyba (?), trochę przypomina formę przedpotopową (?), a może to po prostu nic ciekawego. Może ktoś rozszyfruje tą ciekawostkę? Zdjęcie zrobione dzisiaj, na wschodnim ramieniu Leskowca.

krakusie to porost czyli grzyb zlichenizowany, jest to jeden z chrobotków, przypomina strzępiastego, ale z chrobotkami może być różnie , więc na 100 % nie potwierdzę gatunku. smile

144

jolanta napisał/a:

Rozsiewacie mi tu grzybowe zapachy...  mad  wink  lol

To piszcie tu zaraz coście z tymi pięknymi zbiorami zrobili? Jajeczniczka? Zupka?

Grzybki na gęsto w śmietanie big_smile
Wszyscy mówią, że pyszne  smile

... by Beskid Mały, był najpiękniejszym pasmem górskim.
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.

145

Grzyby pojawiły się w miejscach w których ich dawniej nie było. U mnie w ogródku pod modrzewiem znalazłem taką przytuloną do siebie parkę  smile . Wyladowała w jajecznicy  smile

146

MK napisał/a:

(...)Grzybki na gęsto w śmietanie big_smile
Wszyscy mówią, że pyszne  smile

Brzmi pysznie smile i smakuje wyśmienicie wink

147

A co powiecie na takiego grzyba

http://mamnewsa.pl/!data/newsy/news_4613.jpg

Tyle lat zbieram grzyby, ale nigdy tak wielkiego nie znalazłam – mówi nam pani Zofia Pasternak z Andrychowa.

Wielkiego borowika znalazła w poniedziałek (1.10) rano na Potrójnej. W domu położyła go na wagę (ledwo się na niej zmieścił), która wskazała: 1700 gramów! Grzyb rzeczywiście robi wrażenie.

źródło: mamnewsa.pl

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

148

Szaleństwo smile

149

ja nie mogę, jaki grzyb !!! big_smile Gratuluję Pani Zofii big_smile

150

Moje grzybki z dzisiaj. big_smile Będziemy suszyć, solić i marynować big_smile wink

https://lh3.googleusercontent.com/-u2D2Koq15kE/UG8Hll_539I/AAAAAAAAG08/Emzj9NZA-Rg/s912/Panorama%25201.JPG?gl=PLp