Odp: Twoje ciekawe miejsca
Fajne zdjęcia. Szkoda tylko że nie podpisane, jakie miejsce dane zdjęcie prezentuje, choć niektóre miejsca rozpoznaje.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Fajne zdjęcia. Szkoda tylko że nie podpisane, jakie miejsce dane zdjęcie prezentuje, choć niektóre miejsca rozpoznaje.
Już podpisane
Ten filmik z zaskrońcem w roli głównej jest Twojego autorstwa? Robi wrażenie! I to pod Kędzierzynem? Brawo.
Ten filmik z zaskrońcem w roli głównej jest Twojego autorstwa? Robi wrażenie! I to pod Kędzierzynem? Brawo.
Wszystkie filmy jakie wystawiłem są mojego autorstwa ale na pewno nie pod Kędzierzynem
Ostatnio edytowany przez FaunaPolskiTV (2011-12-07 14:41:08)
Beskid Mały - 07.2012
Potok Ponikiew (Międzybrodzie Bialskie 07.2012r.)
Potok Ponikiew. Widok na górę Żar (Międzybrodzie Bialskie 07.2012r.)
Łąka u podnóży góry Czupel (Międzybrodzie Bialskie 07.2012r.)
Łąka u podnóży góry Czupel. Widok na Nowy Świat (Międzybrodzie Bialskie 07.2012r.)
Teren zwożenia drzew z lasu u podnóży góry Czupel. (Międzybrodzie Bialskie 07.2012r.)
Potok u podnóży góry Czupel (Międzybrodzie Bialskie 07.2012r.)
Las porastający górę Nowy Świat (Międzybrodzie Bialskie 07.2012r.)
Las porastający szczyt góry Nowy Świat oraz ścieżka będą tamtejszym szlakiem PTTK (Międzybrodzie Bialskie 07.2012r.)
Widok na Magurkę Wilkowicką z góry Nowy Świat (Międzybrodzie Bialskie 07.2012r.)
Góra Żar (721 m n. p. m.) widok z góry Nowy Świat (Międzybrodzie Bialskie 07.2012r.)
Panorama na górę Żar ze szczytu góry Nowy Świat (Międzybrodzie Bialskie 07.2012r.)
Widok na Beskid Żywiecki (okolice Pilska) ze szczytu góry Nowy Świat (Międzybrodzie Bialskie 07.2012r.)
Widok na górę Żar spod jeziora Międzybrodzkiego. (Międzybrodzie Bialskie 07.2012r.)
Czupel (933 m n.p.m.) - Widok z góry Nowy Świat (Międzybrodzie Bialskie 07.2012r.)
Czupel (933 m n.p.m.) - widok ze szczytu góry Nowy Świat (Międzybrodzie Bialskie 07.2012r.)
Hrobacza Łąka (828 m n.p.m.) - widoczny krzyż na szczycie.
Żywica ściekająca z drzewa przy trasie wzdłuż szczytu góry Nowy Świat (Międzybrodzie Bialskie 07.2012r.)
Żywica ściekająca z drzewa - zbliżenie, widoczny owad uwięziony w żywicy. (Międzybrodzie Bialskie 07.2012r.)
Wąwóz, przysiółek Czulaki/Ogórki (Międzybrodzie Bialskie 07.2012r.)
Drzewo na szczycie góry Nowy Świat (Międzybrodzie Bialskie 07.2012r.)
Stary cmentarz pod górą Nowy Świat (Międzybrodzie Bialskie 07.2012r.)
Pełny album z moim zdjęciami "KRAJOBRAZY" dostępny pod linkiem - https://picasaweb.google.com/eskulap.12 … directlink
Cudny ten stary cmentarz - muszę tam trafić
Cudny ten stary cmentarz - muszę tam trafić
Cmentarz 250 m od centrum Międzybrodzia Bielskiego przy niebieskim szlaku łącznikowym do zielonego na Nowy Świat
FaunaPolskiTV
Ładnie ukazałeś nasz Beskid Piękny w swej foto relacji.
Widzę, że upodobałeś sobie Międzybrodzie Bialskie i jego okolice
(...) Cmentarz 250 m od centrum Międzybrodzia Bielskiego przy niebieskim szlaku łącznikowym do zielonego na Nowy Świat (...)
Dzięki, dzięki - i sam potok Ponikiew bardzo ciekawy z różnorodnością gadzią
Dzięki, dzięki - i sam potok Ponikiew bardzo ciekawy z różnorodnością gadzią
Heh, różnorodnością gadzią jak najbardziej - poświadczą o tym moje nowe obserwacje które opublikuje w czasie do 3 tygodni gdyż jeszcze muszę się uporać z pozostałymi
A to czekamy
A to czekamy
Właściwie to resztę zdjęć i tak mam dostępnych na PicasaWeb więc mogę je już rzucić także na forum a jeśli chodzi o linki do filmów to będę je stopniowo dodawał po umieszczaniu reszty filmów na swoim kanale.
Ciekawym miejscem o osobliwych formacjach skalnych jest Pasmo Barnasiówki na najbardziej na północ wysuniętym fragmencie Beskidu Makowskiego. Formacje te dokładnie znajdują się na północnym stoku góry Pisanej i układają się one na kształt podłużnego skalnego muru. Jedna do złudzenia przypomina skalnego wieloryba inna nosi nazwę - Dabli Kamień. Formacje skalne są ukryte wśród boru sosnowego i lasu mieszanego.
Bardzo ciekawe to Pasmo Barnasiówki - zachęciłeś mnie do odwiedzin w tym miejscu
Bardzo ciekawe to Pasmo Barnasiówki - zachęciłeś mnie do odwiedzin w tym miejscu
Na te osobliwe skałki nie jest łatwo natrafić, bo zbytnio nawet nie prowadzą tam górskie ścieżki, ale za to są one dokładnie zaznaczone na najnowszych mapach turystycznych Beskidu Makowskiego w skali 1:50 000. Ale jedno wiem że takie dziwne skały to nie widziałem nawet w Beskidzie Małym
Darku
Ktoś podesłał mi ostatnio linka z albumem z tej części świata i już mam prawie gotowa wyprawę
Wracam jeszcze do kanionu wyżłobionym w czarnych łupkach wierzowskich przez Rzyczankę, bo miejsce bardzo urokliwe i dostępne. Teraz jesienią doskonałe do robienia zdjęć. Ze stromego łupkowego brzegu nad rzeką roztacza sie ładny widok.
Co do tej dewastacji to chyba zwykła głupota potrafi wyrządzić więcej szkód niz zła wola. Zniszczenie tablic i ławek odbyło sie chyba nocą i kosztowało dużo "pracy", bo za dnia jest tutaj zbyt dużo ludzi. Jest to zaraz koło drogi i może straż miejska czy policja powinna uwzględnić to miejsce w swoich patrolach.
Och! To ostatnie tak pięknie jesienne
Dziękuję Hanuś
Cudnie się niebo w wodzie przegląda a widok z łupkowego brzegu robi rzeczywiście wrażenie - chyba czas się do Neny na kawkę wprosić
Piękne fotki, a to ostatnie rzeczywiście takie jesienne - tak teraz sobie myślę, dlaczego nikt nie zgłosił łupków Rzyczanki do 7 Cudów ? Pozdrawiam!
Przepiękne te Twoje zdjęcia stary czarnych łupków wierzowskich na Wieprzówce . Dzisiaj miałam okazję ich osobiście dotknąć . Troszkę brudzą palce i są rzeczywiście czarne . Więcej na temat łupków wierzowskich i nie tylko TUTAJ.
Dzięki za miłe słowa i za informację. Bardzo to wszystko ciekawe ...i pomyśleć ,że jest tyle rodzajów łupka . Warstwy nasiąkniętego wodą łupka według geologów stały się przyczyną powstania zw. Jeziorek Duszatyńskich w Bieszczadach niedaleko Komańczy. http://www.zielonepodkarpacie.pl/obszar … y/zwiezlo/
Piękne zdjęcia stary. Osobiście mam małego fioła na punkcie wodospadów, kaskad i potoków z rozmytą wodą, więc pierwsze ze zdjęć uważam za znakomite. Poprawiłem nieco ten link, który dodałeś w ostatnim poście, bo prowadził w chaszcze Inna sprawa, że link w twojej sygnaturce prowadzi wyłącznie do strony logowania w Picasie, co chyba nie było twoją intencją, ale to już musisz niestety poprawić sam
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.031 sekund, wykonano 11 zapytań ]