51

Odp: Cała przyroda Basior1978

Dla złagodzenia napięcia które tutaj narastało, wrzucam jeszcze kilka lekkich motylków  smile

52

for, a można wiedzieć z jakich rejonów pochodzisz ?

rufi - nie tylko lekkie - ale i piękne ! big_smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

53

z gór kochana z gór smile Polskich Karpat (chociaż lubie tez Ukrainne i Rumunie) smile i z Jury Krakowsko - Czestochowskiej smile (gdzie mieszkam obecnie).
od zawsze jestem z nimi zwiazany, nie bede podawal skad jestem bo juz kiedys sie na tym przejechalem na forum przyrodniczym smile
pozdrawiam

54

for napisał/a:

[...] nie bede podawal skad jestem bo juz kiedys sie na tym przejechalem na forum przyrodniczym smile
pozdrawiam

Rozumiem ..., ale tyle nam wystarczy for big_smile wink

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

55

rufi fajny motylek na Lilium martagon smile

56

for napisał/a:

będziemy szukać ptaków, szponiastych, rzadkich sów tj. sóweczki włochatki puszczyka uralskiego i puchacza, rzadkich dzięciołów trojpalczastego bialogrzbietego zielonosiwego i czarnego, jarząbków, bocianów czarnych, tropów wilków, rysi, misia, plazów gadów i roslinek  smile dla celów ekologicznych smile

obóz będzie przeznaczony dla przyrodników i ludzi kochających Beskid Mały (którego w ogole nie znam ale mam taki zamiar wink )
Voyt wie wszystko smile

ooo extra. To ja sie juz zapisuje smile jesli mozna? Bede sledzil temat i atakowal Voyta  big_smile

"...nigdy nie mówię nigdy..."
https://www.facebook.com/andrzejkisiel1974

57

for niestety, ale tylko z przydomowego ogródka.

58

to ja tez się pochwale, a co mi tam tongue

https://lh3.googleusercontent.com/-dfQfB-89MtA/T_7XjdwTdpI/AAAAAAAAQeQ/3IRHMBcv1V8/s800/kisiel12-13.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/-KN7RItwsxq8/Tix4eNHSkPI/AAAAAAAALOQ/e8O8VpfaNUM/s576/DSC01066.JPG

https://lh3.googleusercontent.com/-iSnwBxH0I2s/TEgZoOp6vsI/AAAAAAAAG7A/P-XIunVui50/s576/P7200145.JPG

https://lh3.googleusercontent.com/-pA4eyHC1pa4/Tix6XRpBZTI/AAAAAAAALOc/62b2ZPz7AfA/s800/P7160030_filtered.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/-Y53LVNAE3ts/TEgZ3JrynHI/AAAAAAAAG7Y/yvmorolv9c0/s576/Nowy%2520obraz.jpg

"...nigdy nie mówię nigdy..."
https://www.facebook.com/andrzejkisiel1974

59

kisiel, bo i jest czym!   smile

60

for napisał/a:

będziemy szukać ptaków, szponiastych, rzadkich sów tj. sóweczki włochatki puszczyka uralskiego i puchacza, rzadkich dzięciołów trojpalczastego bialogrzbietego zielonosiwego i czarnego, jarząbków, bocianów czarnych, tropów wilków, rysi, misia, plazów gadów i roslinek  smile dla celów ekologicznych smile

obóz będzie przeznaczony dla przyrodników i ludzi kochających Beskid Mały (którego w ogole nie znam ale mam taki zamiar wink )
Voyt wie wszystko smile

To jakby coś - zapraszamy do działu planowane wycieczki  wink

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

61

Ogólnie robimy,że tak to nazwę wielką konkretną inwentaryzację przyrodniczą Beskidu Małego naszego beskidu smile będzie bardzo dobra ekipa badawcza a co do trollowania, jak łatwo można wysnuć pochopne wnioski czytając bez zrozumienia! znam Fora dobrze i wiem,że zrobił dla przyrody ,ochrony gatunków tyle co mało kto tutaj smile a teraz bierzemy się za BM a wiosna pełną parą! żeby nie był to zwykły spam to napiszę ,że Boćki czarne już są wink może spotkamy się wkrótce na obozie!

pozdrawiam

62

Super!  cool

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

63

no to Voyt musisz sprawdzic to gniazdo o ktorym ci pisalem smile na privie dam ci wspolrzedne gps i mapke smile

64

for napisał/a:

sprocket nie prowadze zadnej wojny i daleko mi do trola. pracuje u konserwatora przyrody od wielu lat i nie atakowalem kolegi Basiora. to tylko twoje odczucie.

faktycznie, to chyba było tylko odczucie... przepraszam

for napisał/a:

niedlugo jak wszystko sie ulozy robie oboz przyrodniczy w Beskidzie Małym.

i to już jest fajne smile

65

Do wszystkich na forum   big_smile  big_smile

Wyjaśniliśmy sobie z kolegą For pewne nieporozumienia i mam nadzieję że będzie ok...w pewnych sprawach ma rację i tylko niedomówień rozwinęły tą bezsensowną potyczke... big_smile

66

Basior1978 napisał/a:

Do wszystkich na forum   big_smile  big_smile

Wyjaśniliśmy sobie z kolegą For pewne nieporozumienia i mam nadzieję że będzie ok...w pewnych sprawach ma rację i tylko niedomówień rozwinęły tą bezsensowną potyczke... big_smile

ufff ... to dobrze smile

67

To dzięki motylkom pokoju!  smile

68

rufi napisał/a:

To dzięki motylkom pokoju!  smile

Rufi masz 100 % racji.....motyle powinny byç znakiem pokoju oraz przemiany na lepsze....przeciw z tłustych gąsienic i brunatnych poczwarek lęgną się delikatne, frywolne, rozmaitych barw motyle. big_smile  big_smile    big_smile  big_smile

-.....gołąbki też nie są brzydkie....ale w miastach źle są odbierane przez konserwatorów zabytków i spółdzielnie mieszkaniowe....

69

Piękne i ciekawe zdjęcia zwłaszcza ciem i motyli  smile a malowanki dla dzieci bajeczne  smile

70

Agorszczyk napisał/a:

Piękne i ciekawe zdjęcia zwłaszcza ciem i motyli  smile a malowanki dla dzieci bajeczne  smile

big_smile   big_smile  Dziękuję bardzo.....kiedyś ktoś poprosił mnie żebym moją pracę wykorzystał do pracy z dzieciakami w przedszkolach oraz z dzieciakami chorymi. Namalował kilka plansz aby zaprezentować im otaczający ich świat ...no i od tamtej pory ilustruje różne historyjki i opowiastki o zwierzątkach....a moje dzieciaki mnie dopingują..... big_smile

71

.....zresztą mój syn Daniel też razem że mną próbuje swoich sił....

72

Pięknie  cool Nie tylko potrafi obserwować przyrodę, ale swoje obserwacje dokumentuje. Brawo!  smile

73

jolanta napisał/a:

Pięknie  cool Nie tylko potrafi obserwować przyrodę, ale swoje obserwacje dokumentuje. Brawo!  smile

Widzisz Jolanto ja i moje maluchy to tacy.....jak by to nazwać...wyrwani z dziczy...  big_smile
A mój maluch podczas jednej ze  swoich ekspedycji odkrył jak na Polskę czwarte stanowisko pewnego owada o którym już niedługo napiszę i pokażę...

74

Oj to czekamy, czekamy na relację!  smile

75

Fajna pasja. Część z tego znajduje się w kręgu moich zainteresowań zwłaszcza motyle, gdzie w zeszłym roku poświęciłem dla nich większą uwagę. Jeśli chodzi o motyle dzienne to tego zaobserwowałem już listkowca cytrynka, rusałkę ceik i rusałkę żałobnika smile