1

Temat: Badania naukowe - prośba o informacje

Witam serdecznie!,

W porozumieniu z dyrekcją Nadleśnictwa Sucha prowadzę badania nad fauną chrząszczy góry Leskowiec. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informację dotyczące obserwacji chrząszczy na tym terenie (i w okolicach). Preferowane są informację potwierdzone fotografią. Chętnie zidentyfikuję również napotkane na szlaku owady z tej grupy po przesłaniu fotografii.

Dziękuję z góry,
Kuba

2

Odp: Badania naukowe - prośba o informacje

Witaj kuba,
u nas trochę informacji o napotkanych chrząszczach znajdziesz, może i są nawet te z okolic Leskowca. Kto z nas bowiem coś ciekawego znalazł to wrzucał często do identyfikacji. Proponuję przeglądnąć niektóre tematy na forum Zwierzęta Beskidu Małego np. Bezkręgowce w Beskidzie Małym czy Pozostałe zwierzęta. Na poszukiwania musisz i tak wyruszyć wiosną i latem. smile Zapewne sporo informacji mógłby Ci udzielić Janek Zieliński – jest naszym forumowiczem o nicku – Jan Zieliński. Życzę powodzenia. smile

Ostatnio edytowany przez nena (2013-11-27 19:38:52)

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/