Temat: Wycieczka botaniczna na Hrobaczą Łąkę, 10 października 2015

W internecie http://www.bio-forum.pl/messages/3280/787629.html dałem propozycje wycieczki która w jakiś sposób pozwoliłaby mnie wesprzeć, a w zamian oferuje jak najlepsze przekazanie swojej wiedzy botanicznej, sporą dawkę wrażeń pełną humoru, z daniem głównym jakim jest moje największe odkrycie po ponad 20 latach doskonalenia wiedzy o paprotnikach. Obawiam się jednak czy znajdą się na to chętni, czy kogo będzie na to stać, chyba że miejscowych, tylko który miejscowy byłby tym zainteresowany hmm
Wycieczka ta zaplanowana jest na sobotę 10 października z trasą Bujaków-Hrobacza Łąka-Bujaków, a szczegóły przesyłam pod moim adresem mailowym dariusz.tlalka@o2.pl

Odp: Wycieczka botaniczna na Hrobaczą Łąkę, 10 października 2015

Co do wycieczki dodam jeszcze że prowadzi ona w takie tajemnicze miejsce pod Hrobacza Łąką nazywanym przeze mnie "kawałek egzotycznej dżungli w Beskidzie Małym" bo paprocie jakie tam występuję są tak rzadkie jak te z tropików smile

3

Dariusz Tlałka napisał/a:

W internecie http://www.bio-forum.pl/messages/3280/787629.html dałem propozycje wycieczki która w jakiś sposób pozwoliłaby mnie wesprzeć, a w zamian oferuje jak najlepsze przekazanie swojej wiedzy botanicznej, sporą dawkę wrażeń pełną humoru, z daniem głównym jakim jest moje największe odkrycie po ponad 20 latach doskonalenia wiedzy o paprotnikach. (...)

Darku zapisuję się na Twoją wycieczkę.
Wiesz, że mocno chcę Cię wesprzeć, naprawdę jesteś tego wart!!!
Chciałbym, choć robka tajemnicy ujrzeć, z Twych odkryć!

P.s.
Do 10 października jak dla mnie to "daleko" jestem za, ale jak coś mi wyskoczy to Darku dam wcześniej znać smile
Wpisuję się na listę big_smile

Ostatnio edytowany przez MK (2015-10-01 12:29:35)

... by Beskid Mały, był najpiękniejszym pasmem górskim.
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.

W porządku Marku z chęcią zaprezentuje swoje tajemnice smile
Informuje też że miejsce spotkania wycieczkowego to Bujaków centrum przystanek autobusowy niedaleko kościoła godz. 10:00 - sobota 10 października.
Taka wycieczka nie zdarza się co dzień i spróbuje ją tak poprowadzić by każdy coś z niej zrozumiał (nawet nie związany z przyrodą, jeśli taki ktoś się znajdzie) i miał co wspominać.
Więc zachęcam do wycieczki smile

Ostatnio edytowany przez Dariusz Tlałka (2015-10-01 16:18:14)

Przypominam że dzisiaj ostatni dzień by można było zapisać się na wycieczkę. Wycieczka ta się odbędzie choćby miałaby w niej uczestniczyć nawet 1 osoba smile

6

Darku, umknął mi wcześniej ten temat, a bardzo chętnie wraz z Ukochaną wziąłbym udział w takiej wycieczce.
Co prawda botaniką nie interesujemy się jakoś szczególnie, ale zawsze bardzo Cię podziwiałem i szanowałem za osiągnięcia. Chętnie poznam Cię osobiście. Do zobaczenia więc jutro o 10:00 w Bujakowie na przystanku.

p.s.
Jakbyś mi na PW podał swój nr tel. byłoby super, gdybyśmy się jakoś jutro nie mogli znaleźć.

7

Szkoda, że wcześniej nie popatrzyłem na stronę... Moja wina. Chętne też bym się przyłączył. Niestety już jutro nie dam rady. Ale życze super wrażeń dla wszystkich uczestników! Powodzenia Jestem z Wami!

8

Niestety już wcześniej umówiłam się z grupą z Zaolzia i  nie dam rady być z Wami, ale w takim razie trzeba będzie "dla żałujących" i nie tylko... tongue zorganizować kolejny ciekawy wypad!

Wszystkim uczestnikom życzę dobrej zabawy, zamówiłam Wam nawet słoneczko wink no i czekam na relację big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

sprocket73 napisał/a:

Darku, umknął mi wcześniej ten temat, a bardzo chętnie wraz z Ukochaną wziąłbym udział w takiej wycieczce.
Co prawda botaniką nie interesujemy się jakoś szczególnie, ale zawsze bardzo Cię podziwiałem i szanowałem za osiągnięcia. Chętnie poznam Cię osobiście. Do zobaczenia więc jutro o 10:00 w Bujakowie na przystanku.

p.s.
Jakbyś mi na PW podał swój nr tel. byłoby super, gdybyśmy się jakoś jutro nie mogli znaleźć.

Sprocket tylko że ja nie mam do Ciebie kontaktu na PW. Możesz kontaktować się ze mną poprzez mojego maila: dariusz.tlalka@o2.pl Na forum też mogę podać swój numer telefonu żeby było sprawniej: tel. kom. 531924471
Wycieczka na 100 % jutro się odbędzie i na uczestników będę czekał w umówionym miejscu spotkania Bujaków centrum przystanek godz. 10:00
Dodam jeszcze że trasa wycieczki jest bardzo widokowa, oby pogoda pozwoliła na taaakie widoki

Ostatnio edytowany przez Dariusz Tlałka (2015-10-09 20:01:11)

10

Dzięki za tel. wink
Na wycieczkę jeszcze jest chętna koleżanka Ukochanej.
Podjedziemy na parking przy kościele/cmentarzu. Mam nadzieję, ze dobrze z satelity wypatrzyłem lokalizację.

11

W porządku. Więc według moich wyliczeń w wycieczce weźmie udział 5 osób łącznie ze mną. Chyba że jeszcze ktoś sprawi miłą niespodziankę smile