Temat: Wycieczka pteridologiczna po okolicach Porąbki

Dokładnie za równe 2 tygodnie 28 maja 2016 organizuję kolejną z moich zakręconych pteridologicznych wycieczek na którą gorąco zachęcam, nawet tych co zbytnio nie interesują się przyrodą. Tym razem będą to okolice Porąbki z daniem głównym w postaci nowego gatunku paproci dla Polski smile Atrakcją tej wycieczki będzie fragment największej w Europie Środkowej ostoi nerecznicy pośredniej (Dryopteris remota), paproci i stanowiska w Dolinie Wielkiej Puszczy od której wszystko się zaczęło, od której usłyszał o mnie świat botaniki smile
Druga atrakcja to paprocie z grupy orlicy pospolitej (Pteridium aquilinum) z przepięknym stanowiskiem nowego gatunku orlicy dla Polski na stoku Palenicy nad Porąbką smile
Miejsce spotkania to dworzec PKS Kęty, godz. 9:30, a więcej szczegółów podsyłam pod moim adresem mailowym dariusz.tlalka@o2.pl
Tak jak było to w poprzedniej wycieczce wrażenia, wspaniała atmosfera i profesjonalne podejście do botaniki gwarantowane smile

Odp: Wycieczka pteridologiczna po okolicach Porąbki

Co do wycieczki to termin mogę tak dostosowywać by innym to spasowało. Mam luźne terminy i zmiana nie jest dla mnie problemem smile

Wycieczkę tą z pewnych względów przekładam na 11 czerwiec (sobota). Jak na razie wstępnie na ten termin mam 2 osoby smile

Ostatnio edytowany przez Dariusz Tlałka (2016-05-26 06:50:04)

4

Byc moze tez bede,tak na 90procent

janusz napisał/a:

Byc moze tez bede,tak na 90procent

O ostateczne potwierdzenie udziału prosiłbym do 10 czerwca, albo wystarczy być na miejscu spotkania 11 czerwiec, dworzec PKS Kęty, godz. 9:30. Kolejni też chętni mi dochodzą z poza tego forum smile

Informuje że wycieczka 11 czerwca na 100 % się odbędzie, więc jeśli ktoś jest na nią chętny w tym terminie to czekam na sygnał. Tak się też złożyło że odbędzie się ona w dwóch ratach zależnie jak komu pasuje. Drugi termin jak na razie jest niewiadomy big_smile

7

Czesc Darek tak jak powiedzialem-sobota 9,00 pod nasza chata

Janusz napisał/a:

Czesc Darek tak jak powiedzialem-sobota 9,00 pod nasza chata

W porządku. Będą tam jeszcze dodatkowo 2 osoby z Warszawy.
No to do soboty smile

Ostatnio edytowany przez Dariusz Tlałka (2016-06-09 04:56:19)

9

Ok