Odp: Kamieniołom w Kozach
^^^
To wszystko rozumiem.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
^^^
To wszystko rozumiem.
My uprawialiśmy "chaszczing" od prawej strony a faktycznie prowadzi tam szeroka droga akurat nią wróciliśmy
Dość dobra przejrzystość powietrza była i po kolei kopalnie i elektrownie rozpoznawaliśmy
Ostatnio edytowany przez alonsoharris (2013-08-18 16:09:27)
^^^
Dobrze by było zaawansowaną jesienią tam powrócić.
Dlaczego każde piękne miejsce od razu trzeba zagospodarować?
Dlaczego każde piękne miejsce od razu trzeba zagospodarować?
Czy to jest post w tym temacie?
Nieczynny kamieniołom w Kozach to bardzo malownicze miejsce. Gdyby jeszcze ciszy nie przerywał ryk motorów
Nieczynny kamieniołom w Kozach to bardzo malownicze miejsce. Gdyby jeszcze ciszy nie przerywał ryk motorów
Podzielam zdanie i jestem zauroczony, tylko ci crossowcy
Pod linkiem jest kilka fotek z byłego kamieniołomu http://szlakiibezdroza.blogspot.com/201 … olsce.html
Niektórzy potrafią zepsuć dzień ... oczywiście nie sobie. Wczoraj w kamieniołomie.
Trochę mnie dziwi, że nikt nad tym nie panuje
A formalnie jest tak - dla wszystkich, którzy chcieli by odwiedzić kamieniołom.
Dotychczas tylko raz byłem w Kamieniołomie Kozy robiąc zdjęcia. Urzekające miejsce, szczególnie ta wysoka ściana, z której cały czas spadają kamienie...
XXXXXX - w sprawie reklamy kontakt z Administratorem.
Ostatnio edytowany przez bababa (2017-03-07 19:31:28)
Nadkomisarz Elwira Jurasz z KMP w Bielsku-Białej dla jednego z portali internetowych przypomniała, że złamanie zakazu wjazdu do lasu zagrożone jest mandatem w wysokości 500 zł. Jednocześnie zaapelowała, aby w razie zauważenia w lesie osób łamiących przepisy, niezwłocznie poinformować o takim zdarzeniu Służbę Leśną oraz policję i najlepiej przesłać zdjęcia lub nagrania wideo z wydarzenia...
Co o tym sądzicie?
Nie lubię motorów i quadów na szlakach. Jestem za. Problem tylko w tym, że oni jeżdżą bez rejestracji.
Nadkomisarz Elwira Jurasz z KMP w Bielsku-Białej dla jednego z portali internetowych przypomniała, że złamanie zakazu wjazdu do lasu zagrożone jest mandatem w wysokości 500 zł. Jednocześnie zaapelowała, aby w razie zauważenia w lesie osób łamiących przepisy, niezwłocznie poinformować o takim zdarzeniu Służbę Leśną oraz policję i najlepiej przesłać zdjęcia lub nagrania wideo z wydarzenia...
Co o tym sądzicie?
Niestety niewiele to daje … Policja najczęściej tłumaczy się tym, że nie mają odpowiedniego sprzętu (za drogi) i ludzi do ścigania quadowców. A swoją drogą co to za mandat w wysokości 500 zł ? 5 tys. to byłoby już coś, wtedy myślę wyeliminowaliby się sami.
(...) A swoją drogą co to za mandat w wysokości 500 zł ? 5 tys. to byłoby już coś, wtedy myślę wyeliminowaliby się sami.
Dość często nakładane kary finansowe (i te mniejsze i te większe) nie są możliwe do wyegzekwowania i prawo pozostaje martwe...
Przypominam stronę, która gdzieś nam się już tutaj kiedyś pojawiła: www.stopquadom.pl - sama korzystałam z możliwości zgłoszenia incydentu na tej stronie i wiem, że Prowadzący stronę wykorzystują te informacje do podejmowania różnorodnych działań, chociaż ostatnio coś tam cicho...
PS.
Parę lat temu w rejonie Leskowca wędrując z neną w trakcie robienia zdjęć crossom o mało nie straciłam aparatu albo i zdrowia
Ostatnio edytowany przez jolanta (2017-03-13 13:32:04)
Przed dwoma laty łaziłem z kumplem po Borżawie - było skwarnie, upalnie, bezchmurnie, wędrówka po połoninach no i kłopoty z wodą. Ukraińscy quadowcy podarowali nam wtedy kilka puszek piwa i to zdarzenie skłoniło mnie do lekkiej rewizji moich radykalnych zapatrywań w stosunku do tej grupy ludzi
Akcja ratunkowa w koziańskim kamieniołomie
Czy skalne ściany kamieniołomu w Kozach nadają się na wspinaczkę?
Motocyklista odtransportowany śmigłowcem
Kamieniołom w Kozach staje się niebezpieczny dla ludzi? Czy ludzie podejmują zbyt wielkie ryzyko?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.024 sekund, wykonano 11 zapytań ]