Teksański jak chcez wędrować po górach na nartach, po zwykłych szlakach turystycznych , to kup sobie narty-TURY, narty "turowe" do tego są najlepsze, jak wspinasz sie stromo pod górę, to na spodzie nart masz przypięte "foki", żeby narta sie nie ślizgała, a jak zjezdzasz na dół to foki odpinasz. Po zatym tury są nieco szersze i tym samym nie zapadasz sie pod śniegiem tak łatwo. Używane , dobre tury możesz kupić już nawet od 1500zł. Ja też mam zamiar kupić sobie narty na ten sezon, ale nie zjazdowe, bo mnie interesuje wchodzenie pod góre i chodzenie po górach, a nie sam zjazd- ale wybiore raczej klasyczne biegówki. jak wiadomo powstaje nowoczesny ośrodek na Magórce dla narciarstwa biegowego w B.M. i ja się cieszę bo coś takiego brakowało mi bardzo w naszych górach. Przez sezon letni trenuję kolarstwo po B.M., a w sezonie zimowym nie miałem co robić, więc teraz stwarza się fajna alternatywa zimowa dla letniego kolarstwa. Wiem że wielu krzywi się na ten ośrodek na Magórce, że szpeci i Magórka sie komercjalizuje- ja uważam że już dawno była najbardziej skomercjalizowanym szczytem w B.M, a teraz przynajmniej będzie jakiś pożytek z tej komercji. pozdrawiam, hej!
Ostatnio edytowany przez harnaś wołoski (2011-10-09 15:19:11)