Temat: Nowy Rok na Groniu JP II

"1 stycznia 2016 roku w południe nabożeństwo dla okolicznych mieszkańców i turystów odprawi w „Kaplicy Ludzi Gór” ks. Grzegorz Gruszecki, ojciec duchowny w krakowskim Wyższym Seminarium Duchownym. Po Mszy uczestnicy liturgii podzielą się opłatkiem." (za Tygodnikiem Katolickim Niedziela)

Ja się wybieram smile
Było już tak kilka razy żeśmy się w Nowy Roczek po mszy na Groniu spotkali.
Kto ma ochotę - zapraszam, wiem, że dwa ludziki też się wybierają big_smile

Ostatnio edytowany przez jolanta (2015-12-30 21:18:12)

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

Odp: Nowy Rok na Groniu JP II

Ja potwierdzam noworoczną obecność na Groniu smile

3

i jak tam po spotkaniu
chyba lekko w nosek szczypało  tongue

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

4

baca napisał/a:

i jak tam po spotkaniu

... i w nosek szczypało i po pleckach wiało wink ale i tak warto było! big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

5

jolanta napisał/a:

... i w nosek szczypało i po pleckach wiało wink ale i tak warto było! big_smile

uroki mroziku, którego brakuje w tym roku, by rozgrzewać i hartować ciało  lol

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

6

jolanta napisał/a:
baca napisał/a:

i jak tam po spotkaniu

... i w nosek szczypało i po pleckach wiało wink ale .......

.... ale mnie tam było mało....  big_smile  i uskuteczniłem biwaczek na Potrójnej o czym niebawem napiszę  wink

-----------------------------------------------------
http://picasaweb.google.pl/marekk500
http://picasaweb.google.pl/marekk500cd

7

marekk500 napisał/a:
jolanta napisał/a:
baca napisał/a:

i jak tam po spotkaniu

... i w nosek szczypało i po pleckach wiało wink ale .......

.... ale mnie tam było mało....  big_smile  i uskuteczniłem biwaczek na Potrójnej o czym niebawem napiszę  wink

... a nie każ długo czekać tongue