Temat: Skały wapienne w Bachowicach
Myślę, że czas podumać o wizycie w Bachowicach.
Darku, czy sądzisz, że cieszynianka już tam może kwitnąć?
U mnie najbliższy wolny termin to 23 kwietnia - sobota?
A jak u Was i kto byłby chętny na wycieczkę?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Myślę, że czas podumać o wizycie w Bachowicach.
Darku, czy sądzisz, że cieszynianka już tam może kwitnąć?
Ja też chcę ! Sobotę zabukowałam i mam nadzieję, że pogoda dopisze, cieszynianka też !
Cieszynianka obecnie już kwitnie więc z tą wycieczką w okolice Bachowic nie należy zwlekać. Na dowód tego w "Czerwonej Księdze Karpat Polskich" jest napisane "Na stanowiskach karpackich zaczyna kwitnienie zwykle między połową marca a początkiem kwietnia". W okolicy Bachowic jest druga po okolicach Cieszyna ostoja tej rośliny w Polsce
To mam nadzieję, że nie będzie za późno w sobotę 23 -ego...
To mam nadzieję, że nie będzie za późno w sobotę 23 -ego...
Nie ma obawy cieszynianka kwitnie jeszcze w maju.
23 kwiecień to dzień po bardzo istotnym dla mnie dniu. Oczywiście w sobotę wybiorę się z wami na cieszyniankę, a jak by co to będzie co wtedy uczcić
Darku
Pamiętam, że piątek 22.04 to ważny dla Ciebie dzień, ale rozumiem, że sobota nie jest zagrożona i możemy się umawiać?
Sobota niezagrożona, raczej nie jestem typem nocnego oblewania więc śmiało możemy się umawiać
W takim razie ustalamy, że 23 kwietnia burzymy po Bachowicach
To teraz rozdzielam robotę - to mi najlepiej wychodzi
Darek - przygotowuje trasę, program wycieczki i będzie Przewodnikiem
nena - ustala miejsce i czas zbiórki
Wstawiłam ankietę: Czy jedziesz do Bachowic? abyśmy wiedzieli ilu osób możemy się spodziewać na wycieczce.
W takim razie ustalamy, że 23 kwietnia burzymy po Bachowicach
nena - ustala miejsce i czas zbiórki
Tak jest !
Ostatnio edytowany przez nena (2016-04-06 21:51:25)
No już teraz mogę to zrobić tylko dorwę mapę Ziemi Oświęcimskiej
Oczywiście sam podjazd na miejsce poprowadzę tak by dojechać na miejsce Bachowice-Kaniów miejsce pierwszego postoju przy wjeździe do Lasu Bachowiec. Z tamtąd udamy się do potoku Brzezina i jej dopływu gdzie znajduje się stanowisko interesującej nas cieszynianki wiosennej oraz inne ciekawe rośliny. W tych rejonach powinny znajdować się skałki wapienne w Bachowicach które spróbujemy odnaleźć. Potem powrót i podjazd do Górek Bachowiskich gdzie znajdują się ciekawe wąwozy lessowe i myślę że na tym zakończymy wycieczkę
Już się zapowiada niezwykle atrakcyjnie a może wygospodarujemy czas na jakieś tycie, tyciuteńkie ognisko?
Już się zapowiada niezwykle atrakcyjnie a może wygospodarujemy czas na jakieś tycie, tyciuteńkie ognisko?
No czasu to bez problemu znajdzie się na wielkie ognisko, można by było zrobić w takim miejscu z widokiem na Beskid Mały
Ostatnio edytowany przez Dariusz Tlałka (2016-04-07 17:31:48)
Miejsce jest mi zupełnie nieznane dlatego cieszę się bardzo, że je poznam, a najbardziej, że się z Wami zobaczę !
Jestem jak najbardziej za !
Podaję więc czas i miejsce sobotniej zbiórki:
MIEJSCE : stacja BP Andrychów (jak za starych dobrych czasów )
CZAS : 9.20 (czekamy do 9.30 ).
A może jeszcze ktoś do nas dołączy ?
Ostatnio edytowany przez nena (2016-04-08 14:12:25)
To polecam jeszcze odwiedzić Grodzisko i Zator http://ptaki.info/index_esciezki.php?dz … amp;art=71
To polecam jeszcze odwiedzić Grodzisko i Zator http://ptaki.info/index_esciezki.php?dz … amp;art=71
Grodzisko jest obok Górek Bachowskich więc jeśli czas na to pozwoli to można o to zahaczyć
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.021 sekund, wykonano 9 zapytań ]